facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Glutén és laktózmentes hűtőszekrény

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Látott már Laktóz vagy glutén mentes hűtőt?

Én sajnos egyre többel találkozom, az otthonomban is van egy.

Régebben ezekről nem hallottam, csak a pollen és földimogyoró allergénekről. Aztán megszületett a kislányom és kiderült, hogy intoleráns a laktózra és gluténra is!!!
Egy csomó internetes böngészés és orvosi segítség után már tökéletesen tisztába vagyok a legtöbb étel összetételével. Szerencsére már nem kell kísérletezni az ételekkel, mert a gyártóknak fel kell tüntetni a termékeken, hogy miből készültek, így már a boltban ki tudjuk választani a tökéleteset.

Ezek a betegségek szörnyűek, mert folyamatosan oda kell figyelni, akár egy fagyi vásárlásánál is, arról nem beszélve, hogy életformát kell váltani. Régebben vásároltam magunknak ,,rendes" ételeket, de végül az egész család alávetette magát a glutén és laktózmentes étkezéseknek, mert nagyon nehéz nézni, ahogy a gyermekem vágyódva nézi a tojásos nokedlit, de ő nem ehet. (Sajnos ez az étel másik lisztből elkészítve nem olyan ízletes.)

Amíg régen havonta mentünk el nagybevásárlásra, most hetente többször kell ezt megtenni, mert a legtöbb étel, amit fogyaszthat, gyorsan romlandó.

Mivel nem ehet semmilyen gabonából készült és tejes ételt sem, ezért áttértünk kizárólag a húsok, halak és zöldségek fogyasztására. De a zöldség nagyon hamar tönkre ment, és elvesztette roppanósságát. A fonnyadt paprikából, paradicsomból meg már a lecsó sem az igazi.

Szerencsére van horgász a családban, így magyar halakat is szép számban fogyasztunk, de ezeket azonnal a fagyasztóba kell tenni, vagy tönkre mennek. Ugyan így a többi húskészítménnyel is.

Az életmód váltással nem csak az élelmiszereket kellett lecserélni, de a hűtőnket is. Az elsődleges szempont az volt, hogy a nagy hely mellett tényleg tovább frissek maradjanak benne az élelmiszerek.

Megtaláltuk a nagy ,,Ő"-t! Azóta az életünk sokkal könnyebb.

Van benne egy olyan funkció, aminek a neve CovertActive . Ezzel a fagyasztó részt egy gombnyomással hűtőszekrénnyé tudom alakítani. Így ha kevés a hely a hűtőben, csak átalakítom a fagyasztót (szerencsére van egy különálló fagyasztónk) és már el is férek. Ez a rugalmasság egyedülálló, és hihetetlenül hasznos.

A következő, amit imádok, hogy a zöldség és gyümölcstároló rekeszben (FreschAktive) én állítom a páratartalmat, ezért sokkal tovább frissek maradnak benne az ételek, és nem vesztenek vitamintartalmukból sem, ezért elég hetente kiszaladnom a piacra. Tehát mindig van otthon friss saláta.

Mivel sok halat és húst fogyasztunk, ezeket azonnal fagyasztóba kellett tenni. A másnapi ételt már előző este mindig ki kellett vennem a fagyóból, hogy kiolvadjon a másnapi ebédhez, így folyamatosan előre kellett terveznem. Most van egy rekeszem (ZeroZone), amiben a hal és húsételek akár 3x annyi ideig frissek maradnak. Így van 2-3 napom elkészíteni az ételeket, és ha nem használom fel, átrakom a fagyasztó részbe. Időt spórolok ezzel a csodás fiókkal.

A hűtőtérben van egy IonAir ionizációs technológia, amely gondoskodik arról, hogy mindig felfrissítse a levegőt. Egy ventilátor segít neki ebben, így minden sarokba eljut az oxigén. Tehát bárhova pakolhatunk, mindenütt azonos klíma van. Ez a technológia nem csak a pakolás miatt szuper, de azt vettem észre, hogy a régi hűtőhöz képest tovább tárolok dolgokat, mielőtt tönkremennének, tehát ez is hosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát.

Már csak egy dolgot kell megemlítenem. Mielőtt elmegyünk nagybevásárolni, beindítom a gyorshűtés funkciót, így amikor telepakolom a hűtőszekrényt, sokkal hamarabb lehűti az élelmiszereket az általunk választott ideális hőmérsékletre. Sokkal gyorsabban lesz hideg az üdítő, illetve emiatt a frissességét is tovább megtartja az étel.

Most már nem húzom tovább az idegeket, elárulom, hogy én melyik hűtőszekrényt választottam: Gorenje NRC6192TX Alul fagyasztós hűtőszekrény

Ha Önnél is glutén vagy laktóz érzékeny van a családban, ajánlom, hogy könnyítse meg életét egy csúcs jó hűtőszekrénnyel.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA