Az igazi magyar Survivor mosógéptesztel

régi mosás

Az igazi magyar survivor

A napokban elkezdődött a magyar Survivor c. műsor. Sokan kíváncsian várták, hiszen extrém körülmények között kell magyar embereknek boldogulnia, és ez izgalmasnak tűnik.

Hasonlóan éreztem magam én is idén nyáron, mikor elment az áram a lakásunkba, és eleinte nem találta a villanyszerelő a hibát. Két hétig voltunk áram nélkül.

Tudják, milyen kézzel mosni? Az ágynemű olyan nehéz hogy alig bírom el, és leszakad a derekam a kádba való hajolgatástól. A kicsavarásnál, mint egy óriáskígyó tekeregve préselem ki férjemmel a vizet. De hiába mi nem tudjuk azt, mint egy centrifuga. A legnagyobb melegben is 2 napig száradt a teregetőn.

Aztán nincs légkondi, vagy hideg üdítő, mert a hűtőszekrény sem működik. A csodálatos indukciós főzőlapomat, vagy légkeveréses sütőmet meg be se tudom kapcsolni. Egyszóval szívás. Tényleg úgy éreztem, hogy a túlélésért küzdök.

Két hét áram nélkül egy kész örökkévalóság volt. Már a rendelt kaja is unalmas volt, szívesen főztem volna valami finomat.

A villanyproblémát egy zárlat okozta, és ki kellett cserélni az egész lakásban a vezetéket, mert életveszélyessé vált. Sajnos a nyári szabadságolások miatt lett ez ilyen hosszú idő, hiszen nyáron jó szakembert találni manapság nem könnyű.

Sajnos a mosógépem nem bírta a feszültséget, amit a rossz vezeték okozott, így már nem élet újra.

De ha már újat kell venni, az tényleg jó legyen! – gondoltam. Ezért neki álltam külföldi oldalakon mosógép teszteket böngészni.

Mosógépteszt

A mosógép teszt abból állt, hogy egy “tesztfolt”-ot helyeztek a gépbe, amely: bort, vért, ketchupot, kávét, gyümölcslevet és olajat tartalmazott és kimosták nem bio mosószerrel.

A két nyertes gép a Samsung AddWash WW80K6414QW és a Whirlpool Supreme Care FSCR12440.

Whirlpool Supreme Care FSCR12440.

12 kg kapacitás
A +++ energiahatékonyság
Centrifuga: 1400 fordulat / perc
6. Érzékelési terhelés érzékelés
Szuper csendes mosásA Whirlpool 6. érzékelési terhelése és szennyezettség érzékelő technológiája automatikusan adagolja a terhelésnek megfelelő mennyiségű folyadékkal. Ez  nemcsak a mosási teljesítmény javítását célozza meg, de nem fog felesleges mennyiségű mosószert vagy öblítőt használni - ezáltal megtakarít a fogyasztási költségek mellett is.Ha szeretné használni az okostelefonját, akkor a Whirlpool 6. érzék applikáció is elég jó. Ez megjegyzi a program és az opció beállításait.

Milyen hangos?

Kevés mosógép zajszintje van 50 dB alatt, de ez a mosógép igen. A Whirlpool Zen technológiája elhagyja a hagyományos ékszíjtárcsát egy közvetlenül csatlakoztatott vontatómotor mellett, amely jelentősen csökkenti a rezgéseket és ezáltal a zajszintet. Alig zümmögő zajt hallat, és még a maximális terhelés mellett is rendkívül békés maradt.

A centrifugálás hangja is csendes még a maximális 1400 ford/perc sebességgel is.

Milyen programok vannak?

A Eco-Cotton program az a ciklus, amelyen az energia címke eredményei alapulnak, és a legalacsonyabb víz- és villamosenergia-fogyasztást kínálja. Sajnos volt olyan program, ami 6 órát vett igénybe, de a kisebb, kevésbé szennyezett terhelések a 6. érzék technológiának köszönhetően kevesebb időt vehetnek igénybe ... bár a tesztek még mindig hosszú ideig tartottak.

Szerencsére vannak gyors mosások is, de azok nem a legtakarékosabbak.

Speciális programok közé tartoznak a pólók, paplanok, kasmír, ágynemű, sport ruhák és törölközők, farmerek és bébiételek. Van egy utolsó 1 kg-os Mini terhelés is. Rengetegféle, hasznos programja van.

Mennyire jól mos?

A teszten 9,25 kg-os ruhaneműt  és tesztszalagot (vérrel, ketchup, juice, kurkuma, kávé és motorolajjal szennyezve) mosták ki 40 C- os Eco Pamut programon.

A tesztfesték szalag nagyon tiszta lett, a kemény kurkuma és a lehetetlen motorolajfoltok kivételével teljesen eltávolodtak. Ez egy igazán kiemelkedő eredmény a nem bio mosószerrel.

Ez azt jelenti, hogy ez a mosógép modern, nagyon csendes és könnyen kezelhető, amely kiváló mosási eredményeket és látványosan alacsony működési költségeket kínál.

Jelenleg megvásárolható a Whirlpool Márkaboltban.

 

Samsung AddWash WW80K6414QW

8 kg maximális terhelés
A +++ energiahatékonyság
Centrifuga: 1400 fordulat / perc
AddWash funkció
EcoBubbleSmart Control technológia okostelefonon.
iOS és Android által támogatott, mellyel irányíthatja a készüléket,  illetve hibákat diagnosztizál, és jelentést küld a Samsung mérnökeinek, ha valami rosszul sikerül.Kimaradt valami? Nem probléma az AdWash ajtón keresztül.Az Ecobubble mosás azt jelenti, hogy szó szerint a vízzel és a mosószerrel a buborékok a ruhájába keveredek, egy gazdaságosabb mélytisztító mosásért.

Milyen hangos?

Rendkívül csendes kefe nélküli motorral van, amelyhez 10 év garancia jár.

Nem a legcsendesebb gép, de az 53 dB abszolút halknak mondható. A centrifugálásnál se nagyon hangos. Biztos, hogy a kávézás közben (ha a konyhába építi be) nem lesz zavaró.

Milyen programok vannak?

Van benne nagy sebességű mosás, amely mindössze 15 és 30perc, Legfeljebb 2 kg terhelésig.

Tökéletes programja vannak, mint Pamut, Szintetikus, Gyapjú, Finom anyagok és Babaápolás, kiegészítő programokat kínál az ágynemű, a külső ruházat, a sötét ruhák számára. Van egy változata a "pamut Eco"  programnak, amely alacsonyabb hőmérsékleteket és alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé.

Azok számára, akik sietnek, vagy arra törekszenek, hogy minél több energiát takarítsanak meg, vannak Super Speed ​​és Super Eco programok is. Legyen a teljes terhelés.

Mennyire jól mos?

Normál vizsgálati eljárásunk teljes terhelést tartalmaz Pamut mosás 40 C fokban.
Ebbe a mosásba egy tesztfestékcsíkot helyeztek el. (szárított kávé, ketchup, kurkuma, motorolaj és vér).

A mosásnál a tesztcsíkot nagyon jól kitisztította, a ketchupot és a vérfoltot szokatlanul eltávolította. Ez nagyon ritka. A kávéfesték jelentősen csökkent, ami ismét nagy eredmény. A kemény kurkuma és motorolaj foltjai csökkentek, bár még mindig láthatóak. Így összességében a mosógép nagyon jó eredményeket szolgáltatott.

Jelenleg megvásárolható a Samsung Márkaboltban.

 

Sokat segített a döntésem meghozásában a teszt remélem Önnek is segít.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 12.