facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Erre figyeljen, ha páraelszívót vásárol

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Ha az ember először vesz páraelszívót, akkor, ha sikerül is kiigazodnia a páraelszívó-rengetegben, számtalan kérdés marad megválaszolatlanul például azzal kapcsolatban, hogyan helyezze el a páraelszívót, mire van szükség beüzemeléskor, önállóan meg tudja oldani vagy szakemberre van szükség, mi az, hogy külső motoros páraelszívó... és még sorolhatnánk.


Páraelszívó Szalonunk szakértőjét, Hirt Gábort minden nap ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel keresik meg a vásárlók, ezért megkértem, foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat. Ezek a szempontok azért fontosak, hogy Ön ne költse feleslegesen a pénzét, s rövid idő alatt megtalálja azt a gépet, amellyel hosszú távon elégedett lesz. Sajnos kis és nagy konyhagépek vásárlásakor sok vásárló nagyon megüti a bokáját, ha nem elég körültekintően választ. Tanuljon mások hibáiból!


Mi az első probléma, amivel találkozik a vásárló, ha új páraelszívóját szeretné kiválasztani?


Az első kérdés, amivel sokaknak nem világos, hogy az egyes páraelszívó-típusok pontosan mit is jelentenek? Mi az, hogy fali, sziget, vagy kürtőbe építhető? Mi az előnye a kihúzható páraelszívónak? Ha kíváncsi, miben különbözik a szekrénybe építhető és a mennyezetbe építhető típus akkor olvassa el páraelszívó választási tanácsainkat, amelyben részletes leírást talál mindegyikről!


Ha a zajszint csökkentése a prioritás, akkor mit tanácsolsz?


A fejlődő technikának köszönhetően egyre csendesebbek a páraelszívó készülékek is, de a zajt leginkább úgy csökkenthetjük, ha a forrást kitessékeljük a konyhából. Erre tökéletes megoldás a külső motoros páraelszívó. Az alábbi ábrán láthatóak az elhelyezési lehetőségek.

A pára kivezetése és a külső motor elhelyezése


A lehető legjobb megoldás, ha az elszívóhoz közel, a falon kívül helyezzük el a külső motort. Ilyenkor legtöbbször elég egy rövid légtechnikai cső, törések nélkül, így a motor még hatékonyabb légszállítást biztosít.


Ha a padlástérben szeretné elhelyezni a készülék külső motorját, két dologra figyeljen! Mindenképpen szigetelje le a légtechnikai csöveket, hogy elkerülje a kondenzációs víz lecsapódását, és lehetőleg az elszívóhoz minél közelebb legyen kivezetve a levegő, hogy a távolság, és a törések kevésbé csökkentsék a motor teljesítményét.


A megfelelő légtechnikai rendszerek használata fokozottan javítja a teljesítményt. Megfelelő idomok, és szigetelt csőrendszerek további zajcsökkentést tesznek lehetővé.


Mennyire számít, milyen alapterületű helyiségbe kerül a páraelszívó?


Nyilván az is fontos, mekkora a helyiség, nagyobb térbe nagyobb teljesítményű készülék szükséges. Az alapterületnél, azaz a konyha nagyságánál azonban sokkal fontosabb az, hogyan kerül elhelyezésre a készülék. A legjobb, ha 65-70 maximum 75 cm távolságra van a páraelszívó a főzőlaphoz viszonyítva, mert ilyenkor érvényesül legjobban az elszívóerő. Nagyobb távolság esetén a gőz és a pára oldalirányba terjedhet, és feleakkora hatékonysággal működik a készülék. Ha perimetrikus készüléket választott, az némileg nagyobb teljesítményű, és felülírhatja ezt az íratlan szabályt, de én ezeknél sem javaslom a 85 cm-nél nagyobb távolságot.  


Milyen kiegészítőkre van szükség, ha szeretnénk beüzemelni az új páraelszívónkat?


Az alapvető szerszámokon (csavarhúzó, kombinált fogó, szigetelő szalag...) kívül bekötőszettre van szükség, ami a páraelszívó, szellőztető ventilátor vagy egyéb légtechnikai eszköz beüzemeléséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezt légtechnikai áruházakban, illetve Páraelszívó Szalonunkban is beszerezheti mindkét szabványméretben 125 és 150 mm. Ezekben  a szettekben az a jó, hogy legtöbbször nincs szükség külön speciális átalakító elemre, az átlagos, kör keresztmetszetű csatlakozáshoz közvetlenül hozzá lehet illeszteni. A csomagban flexibilis légtechnikai csövet talál, amellyel a beüzemelés egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, illetve a konyha (kivezetés) speciális adottságainak megfelelően ívek / kanyarulatok alakíthatóak ki.
Illetve ha belső keringetésű üzemmódban szeretné használni a készülékét, akkor szénszűrőt szerezzen be hozzá, például ezeket a típusokat: BK150,BK125.


Beszéltél a típusról, kivezetésről, beüzemelésről... de márkák szempontjából van valamilyen preferencia? A nagyobb háztartási gépeknél a márka általában már önmagában sokat mondd, de mi a helyzet a páraelszívókkal?


A páraelszívóknál kicsit más a helyzet, mint a nagyobb konyhagépeknél, amelyeknél tényleg népszerű, közismert márkákkal találkozhat a tanácstalan vásárló. A páraelszívó márkák viszont kevésbé ismertek. A világ harmadik legnagyobb páraelszívó gyártója, amelyik időtlen idők óta (már közel 70 éve) páraelszívók készítésével foglalkozik, a Cata. Nagyon jó ár/értékarányú készülékeket gyárt. Hasonlóan nagy múltra tekint vissza a Nodor gyár is, illetve még a Falmecet emelném ki. Utóbbi a dizájn szempontjából is kivételesen igényes és egyedi példányokat tett le az asztalra, illetve a csendes működésű készülékek területén is az ,,úttörők között van". :)

Ha bármilyen kérdése van a beüzemeléssel, páraelszívó tartozékokkal, funkciókkal és a termékadatokkal kapcsolatban, akkor hívja bátran Gábor kollégámat a +36 1 478 2128-as számon, aki szívesen válaszol kérdéseire, és tanácsot ad az ideális készülék kiválasztásához.

Válassza ki körültekintően új páraelszívóját! Segítek, milyen szempontokat érdemes figyelembevenni vásárlás előtt. Olvassa el választási segédletemet!

Ha azonnal szeretné páraelszívóját, nézze meg legnépszerűbb, készleten levő páraelszívóinkat, vagy javaslom, tekintse meg Páraelszívó Szalonunk kínálatát, amelyben vásárlóbarát árakkal és ajánlatokkal várjuk.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA