Online Márkaboltok blog

gyermekbarát hűtő

Létezik gyermekbarát hűtőszekrény?

Mit kell figyelembe venni a hűtőszekrény választásnál? Mit tudnak a hűtőszekrények 2017-ben?

Egyik barátnőm észrevette, hogy a Boschnál 2+3 év garancia jár a VitaFresh hűtőszekrényekhez és teljesen bezsongott, hogy lecseréli a régi gépét.

Miután felvilágosítottam, hogy nálunk minden hűtőgépre 5 év garancia jár, a bőség zavarába került. Rám öntötte kérdésit annak érdekében, hogy jó döntést hozhasson.

Olvassák el Önök is, hátha ugyan ez jár a fejükben. :)

Milyen típusú hűtőszekrényt válasszon?

A hagyományos egyajtós hűtőszekrényeknek két fajtája van, amelyikben van fagyasztó rekesz és amelyikben csak normál tér van.

Felül fagyasztós hűtőszekrénynek az előnye, hogy nagyobb szokott lenni a normál hűtőtér, mint az alul fagyasztósoknál. Azonban sokan szeretik ezt a megoldást.

Alulfagyasztóst hűtőszekrény: A legtöbben a kényelem miatt választják, mert a normál térhez nem kell lehajolni. Általában itt a normál térben kevesebb a hely, de egy család simán elfér benne.

Side by side: (amerikai típusú) Az egymás mellé helyezett egységek megosztása általában úgy van, hogy balra a fagyasztott ételeket és jobbra friss ételeket tárolhat. Ezek a készülékek extra szép külsővel bírnak, és könnyen pakolhatóak. A vízadagolójuk és jégkocka készítőjük külön öröm.

Nehéz a döntés, de ezt mindenkinek magának kell meghoznia. A szélessége a hűtőszekrényeknek a 40 cm-160 cm között mozog, így tényleg egyénre szabható a méret kérdése.

Tudni szerette volna, hány fok van a hűtőben?

Sok hűtőszekrény rendelkezik már digitális kijelzővel akár az ajtó külső oldalán, ahol mindig pontosan láthatja a hűtőben uralkodó hőmérsékletet. Nézze meg a Samsung RB30J3000SA/E Hűtőszekrény melynek van külső digitális kijelzője.

Milyen a zajszintje?

Az energiacímkén fel kell tűntetni a zajszintet dB-ben. Egy átlagos beszélgetés 50-60 dB között mozog, tehát ehhez a számhoz tud viszonyítani. A modern hűtő készülékek zajszintje 39-43 dB között mozog, tehát igazán nem hangosak, sőt bátran kijelenthetem, hogy abszolút nem zavaróak.

Vannak olyan funkciók, amelyek gyerekes családoknak hasznos lehet?

Nyitott ajtó riasztó funkció az első, amire felhívnám a figyelmet. Az igazat megvallva én is előszeretettel állok a hűtőajtóba azon gondolkodva, hogy mit egyek, vagy mit főzzek? De a jó hűtő szelíden emlékeztet arra, hogy ezt ne tegyem, mert a beáramló levegő lehűtése viszi a pénztárcámból a forintokat. Így a gyermekeink se fognak rászokni a hűtő előtt álldogálásra, és nem is felejtik nyitva az ajtót. A Liebherr CNEL 4213 alulfagyasztó hűtőszekrény is ilyen.

Hasznos lehet a rejtett rekesz a hűtőszekrény ajtón is. Ez egy úgynevezett bár rész, amelyet a hűtőszekrény ajtó nyitása nélkül nyithat ki. Tehát simán kivehet egy finom üdítőt akár a gyermek is, mert biztos nem hagyja nyitva a hűtőajtót.(Ez a side by side hűtőknél jellemző) Nézze meg a Bosch KAG90AI20 Side-by-side hűtőszekrénynél.

A konyhánkat meghatározza a hűtőszekrény kinézete, így fontos hogy ha inox-ot választ, akkor az ujjlenyomat mentes anyagból legyen, hogy a kis kezecskék tapogatásai ne látszódjanak rajta.
A gyerekrajzok felhelyezése se utolsó szempont és van olyan inox hűtő, amely nem rozsdamentes acélból készült, így nem mágnesezhető. Tehát figyeljen oda, hogy rozsdamentes acélból készült készülék legyen, így nem okoz gondot a hűtő mágnes felhelyezése, és méltó helyre kerülhetnek a gyermeki alkotások. Ilyen például a Gorenje NRC6192TX alulfagyasztós hűtőszekrény.

 

Megnézem a teljes Hűtőgép Szalon kínálatot!

Rengeteg szempont van, amit még figyelembe lehet, sőt kell venni, ezért ajánlom figyelmébe a többi írásunkat.


Érzelem és értelem a hűtőválasztáskor

Legnépszerűbb hűtőink

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

Miért érdemes csereprogramban gondolkodni?

 

 

Ez a cikk ingyenes, de egy megosztással ajándékozzon meg, ha hasznosnak találta a szakmai írásomat! 

Zahoránszky Zita

Köszönjük 112675 vásárlónk bizalmát

OnlineMárkaboltok logó

© 1997-2019. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok