facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

VIP vacsora az arénában

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Sárdy Mónika

Meglepetés-show a Bosch és a Siemens rendezésében

Az online Márkabolt azon szerencsés cégek közé tartozik, amelyik, mint a Bosch és a Siemens termékek hivatalos forgalmazója és kiemelt partnere, meghívást kapott a két gyártó VIP rendezvényére. Azt persze csak utólag tudtuk meg, mi mindent hagytunk volna ki, ha lemaradunk róla.

Az eseményt nagy titokzatosság lengte körül, a meghívóból is csak annyit tudtunk meg, hogy a Konyhakiállítás első napján, 18 és 23 óra között kerül sor egy innovatív termékbemutatóra, és egy meglepetés show-val is készülnek a gyártók. Nagyon kíváncsiak voltunk. A rendezvényre négyen: Biros Levente, az online Márkabolt cégvezetője, Hirt Gábor üzletvezető, Borbás Edit, a Bigi-Home Design üzletvezetője és jómagam érkeztünk.  

Közvetlenül a Konyhakiállítás első napjának zárása után a szervezők egy másik helyiségbe invitáltak minket, ahol a pincérek pezsgővel, almalével és ásványvízzel kínáltak bennünket, az asztalon pedig ízlésesen összeállított vendégváró falatok közül válogathattuk ki a legcsábítóbbat.

Vendégváró falatok

Épp hogy felocsúdtunk a finomságokból, Szujó Zoli és Borbás Marcsi, az est házigazdái üdvözöltek minket, és egy jó vidám, szórakoztató párbeszéddel igyekezték ráhangolni a közönséget a szakmai programra. Egyre kíváncsibbak voltunk.

 Szujó Zoli és Borbás Marcsi

Minthogy egész nap lejártuk a lábunkat, jól esett kicsit kiengedni a gőzt. S mikor már azt hittük, hogy a jó hangulatot nem lehet tovább fokozni, megjelent a színpadon Kovács András Péter humorista, és az életből, a nagycsalád mindennapjaiból vett példákkal tette még izgalmasabbá az estét, kitérőket téve a háztartási gépek világába, természetesen a maga sajátos, humoros megközelítésével.

 Kovács András Péter humorista

A legvidámabb csapat a teremben… :)

Az online Márkabolt csapata

Szinte észrevétlen gyorsasággal ért véget az előadás, s alig hagytuk magunk mögött a legjobb poénokat, Marcsiék már jelezték is, hogy a kiállítótermet átrendezték, minden készen áll az esti meglepetés show-ra. A szervezők nagyon kitettek magukért (utólag is le a kalappal), mert arra is odafigyeltek, hogy a műsor kezdete is felejthetetlen legyen. A vacsora helyszínén ugyanis látványos lézershow fogadott minket. Az egyedi produkciótól mindannyian ünnepi hangulatba kerültünk, és persze igencsak türelmetlenül vártuk a vacsorát… :)

Lézer show

Előételként pulyka javát szolgáltak fel Colbert módra, zöldséges pannacotta piramissal és kápia emulzióval, madársaláta fészekben. Bevallom, egészen lélegzetelállító érzés volt belegondolni, hogy a hatalmas, Papp László aréna kellős közepén vacsorázhatunk úgy százan.

Vacsora a Papp László arénában

Közben a vendégeket Brezsnyánszky Ágnes, a Bosch és a Siemens értékesítési és marketing vezetője üdvözölte. Röviden beszélt a cég múltjáról, jelenéről, jövőjéről, de még mielőtt az ember azt hitte volna, hogy úristen, ez valami szokásos, monoton, kronologikus elbeszélés lesz, már véget is ért az ismertető, amelyben tényleg csak a legfontosabb mérföldkövekről, tényekről esett szó. Például arról, hogy a gépek tervezésekor leginkább az elfoglalt, gyakorlatlan háziasszonyokra gondoltak, akiknek nincs olyan nagy főzési rutinjuk, és az idővel is híján vannak. Épp ezért olyan készülékeket dobtak piacra, amelyek könnyen kezelhetők, gyorsan dolgoznak, szuper innovatívak, ráadásul még a tisztításuk is pofonegyszerű.

A programok tekintetében gyors volt a pörgés: rögtön ezután Varga Dániel, a Bosch-Siemens termékoktatója termett a színpadon, és először a Bosch, majd „egy-fogásnyi” vacsora után a Siemens újdonságait mutatta be. Rendkívül szimpatikus volt, hogy párbeszéd-interjú formájában borította le a fátylat a legújabb innovációkról: Borbás Marcsi a háziasszony, Szujó Zoli pedig a technikai megoldások iránt fogékony férfi szemével kérdezte Őt.

Mindkét gyártó idén nagyot újított, szinte teljesen megváltoztatta a prémium szegmens külalakját. Az új készülékek (beépíthető sütők, mikrók, gőzpárolók) nagyon egységes stílusúak, így a „felhozatalból” bármelyik modellt egymás mellé lehet beépíteni, a harmonikus összhang garantált. Szó esett az igényes kivitelezésről, melynek részei a letisztult vonalvezetés, a tömör fém és üveg anyagok, az intuitív felhasználói felület, nagy felbontású TFT-kijelző… Apropó kijelző! Azt hiszem ezen a téren valóban nagyot lépett előre a Bosch, mert mostantól a már jól ismert, süllyesztett kezelőgombos, kissé műanyag beütésű felület helyett egy elegáns, nemesacél kezelőgyűrű megérintésével választhatjuk ki a kívánt funkciókat. A belsejében található nagyfelbontású TFT kijelzővel az irányítása hihetetlenül egyszerű, hiszen a funkciók szinte adják magukat, és egy pillanat alatt át tudjuk tekinteni a folyamatot. Nincs semmi mellébeszélés! :)

A nemesacél készülékek ráadásul az eddigi fekete mellett ezentúl fehér színben is kaphatók.

Nemesacél készülékek feketében és fehérben

Nagyon tetszett, hogy a márkanevet mostantól nem ráfestik, hanem belegravírozzák a sütőbe.

A Bosch legújabb, Serie8 generációba tartozó pirolitikus sütői abban különböznek az eddigiektől, hogy egyes modellek a klasszikus sütő tudását egyesítik a gőzpároló és a mikró minden előnyével. S ha már a pirolitikáról esett szó: nincs több macera! A tisztítófunkció bekapcsolása előtt végre nem kell vesződni a sütősín, tepsik… eltávolításával, úgy ahogy áll, elindíthatjuk a programot.

Bosch Serie8 pirolitikus sütő

Azoknak, akik most ismerkednek a sütés-főzés világával, találták ki az Assist funkciót, amely, mint a leghűségesebb konyhai asszisztens, jobbkezünk lesz a konyhában. Egyszerűen kiválasztjuk a kívánt ételfajtát, és voila: a sütő másodpercek alatt beállítja a sütési módot, hőmérsékletet és az elkészítési időt.

Megjelent két szuperszenzor, amely a precíz tervezésnek köszönhetően minden sütéskor tökéletes eredményt garantál. A Perfect Bake érzékelő a tésztaételek elkészítésében segít: méri a piskótából kiáramló oxigént, és ez alapján megállapítja, mikor készült el az étel. Nem kell a sütő mellett álldogálnia, addig nyugodtan pihenhet vagy kivasalhatja a tiszta ruhákat. :)

A mási profi szenzor pedig megkönnyíti a hússütést. A Perfect Roast három ponton méri a hús belsejében lévő hőmérsékletet, ez alapján jelez, amikor elkészült az ebédrevaló.

Sütő Perfect Bake funkcióval

A gőzsütés funkciónál lisztérzékenyként azonnal felkaptam a fejemet Dani arra a mondatára, hogy sokkal szebb gluténmentes kenyeret lehet sütni az ilyen készülékben. A kenyér ugyanis szebben feljön, a héja ropogós, ízletes lesz, a belseje pedig nagyon puha. Mmmmmm, pont ilyenre vágyom. :)

Nemcsak sütőkről volt szó, Dani mesélt az új kávéfőzőkről is, amelyek belseje könnyebben tisztítható, és aki nekiesett már otthon a beépíthető kávéfőző kivakolásának, az pontosan tudja, ez milyen sokat jelent… :)

A szakmai előadás mellett arra is figyeltek a szervezők, nehogy túlságosan kiéhezzenek a meghívottak…:) A Bosch termékek bemutatása után így a leves következett, ami nem más volt, mint Kakas consomé húsfás galuskával. Akár repetát is kértem volna belőle, persze, csak mert nem tudtam, hogy a „java még ezután jön”… Na de ne rohanjunk annyira előre.

A főétel előtt ugyanis még meghallgattuk a Siemens újdonságait is. Itt is a beépíthető sütőkön volt a hangsúly. Megtudtuk, hogy ezeket a modelleket azoknak találták ki, akiknél sütés-főzéskor a gyorsaság létfontosságú követelmény. Akik elfoglaltak, de jót akarnak enni (ki nem akar?). Ezekben a készülékekben gyorsan és kényelmesen lehet sütni. Ezt Marcsiék be is bizonyították egy rögtönzött petrezselymes burgonyával, amelyet a helyszínen el is készítettek. Kár, hogy túl messze ültünk, így az illatát sem érezhettük, a Siemens stand mellett ülők viszont előre tudhattak valamit, mert ők meg is kóstolhatták a frissen sült burgonyát. :)

Nemcsak a Bosch, de a Siemens sütők tervezésére is kínosan ügyeltek a tervezők. A kék háttér-világítású nyomógomb, az okostelefonra hajazó színes vezérlő, a TFT magyar nyelvű érintőképernyő már magáért beszél. Nemcsak meggyorsítja, de kifejezetten izgalmassá (majdhogynem játékossá) teszi a vezérlést. Viszont amin nagyon meglepődtem, hogy a Vario Speed gyorsító funkció, amit eddig csak a mosogatógépekben élvezhettünk, most a sütőkben is megjelent: az elkészítési idő lerövidítéséhez mindössze egy gombnyomásra van szükség, és akár félidő alatt végezhetünk a komplett sütéssel. Végre egy praktikus találmány, ami jól jön majd, mikor este fáradtan hazaérünk a munkából, és gyorsan ennénk valami finomat...

Színes TFT kijelző

A gőzsütés funkcióval rendelkező készülékeknél teljesen levett a lábamról az, ahogyan a víz betöltésekor a kezelőpanel finoman kiemelkedett, majd egy gyengéd mozdulattal visszazáródott a helyére. Imádom az ilyen elegáns megoldásokat. Kivételes profizmusról árulkodnak.

Gőzsütés funkció

Természetesen itt is pirolitikus sütőkről volt szó, ezért a sütősikálásnak végleg búcsút mondhat, aki ilyen modellt választ. Az hiszem, ez nemcsak a leghatékonyabb, de a legkényelmesebb módszer is arra, hogy a készüléket tisztán tartsuk.

A sütőkben többszintű fehér LED világítás van, ami mindig reflektorfénybe helyezi a behelyezett tepsit, és meg egy előny: cserélni sem kell őket. Azt tudtuk, hogy létezik 3D hőlégbefúvás, de mostantól akár 4 tepsi süteményt is süthetünk egyszerre a 4D hőlégbefúvásnak köszönhetően anélkül, hogy az illatok keverednének egymással.

4D hőlégbefúvás

A szórakoztató szakmai bemutató után végre kihozták a főételt: Sous-vide borjú szűz, szöldfűszeres kéregben jus-vel indián rizsfelfújttal. Ezt muszáj volt megörökíteni:

Vacsora

A szórakoztatásunkról olyan ismert zenész gondoskodott, mint Horgas Eszter nemzetközileg ismert fuvolaművész. A zene dallamaira Jankó Zsolt „Manó” alkotott egyedi festményt, így joggal mondhatjuk, hogy a szervezők valóban minden érzékszervünket kényeztették ezen az estén.

Horgas Eszter fuvolaművész

…és ahogy a tortáról sem hiányozhat a hab… az est megkoronázásaként egy Mentás málnahabos csokoládékelyhet szervíroztak fel a pincérek. Azt hiszem, ezt már csak a szemem kívánta, mert a főétellel kipukkadásig jól laktam. Persze egy morzsát sem hagytam a tányéromon…

A Bosch és a Siemens igazán kitett magáért: többfogásos elegáns vacsora, szórakoztató szakmai program, népszerű fellépők…

Egy apróság a végére. Sokszoros plusz pont jár azért a mérhetetlen odafigyelésért, amellyel a főszakács munkáját utólag is kitüntetném. A négyfogásos vacsora minden apró ételkölteménye ízvilágában, kinézetében harmonizált egymással, ráadásul gluténmentes volt – ami nálam nagy szó.

Ha nem tetszett volna annyira az egész kiállítás, ezért a show-ért már megérte volna elmenni. Így viszont „csak” annyit mondhatok: a Bosch és a Siemens esti VIP rendezvénye megkoronázta az egész napot, és e nélkül azt hiszem nem lett volna teljes ez a kiállítás.


Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA