facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Útmutató a porszívók energiacímkéjéhez

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Biros Mónika

Mielőtt porszívót választunk, fontos tisztában lenni a porszívók energia címkéjével. 
Ez a címkék mutatják meg az:  
- energiaosztályt,
- éves energiafogyasztást,
- zajszintet,
- porkibocsátást,
- tisztítási hatékonyságot.
Azért hasznos ezeket az adatokat tudni, mert sokat segítenek a döntéshozásban, és a porszívók objektív összehasonlításában.

Nézzük pontosan, mi micsoda.

Az energiacímke első látásra talán riasztó lehet, ha nem tudjuk, melyik jel mit jelent. A helyzet azonban közelről sem olyan bonyolult. Tartson velem, mert ebben a blogcikkben segítek értelmezni az energiacímkét, és lerántom a leplet azokról az adatokról, amelyeket feltétlenül nézzen meg, mielőtt pénztárhoz viszi a kiszemelt készüléket.

Útmutató a porszívók energiacímkéjéhez 2014-től legfeljebb 1600 wattos porszívókat hozhattak forgalomba a gyártók, és ez a határérték 2017 szeptemberétől 900 wattra csökkent.
Az energiacímke segítségével a porszívók összehasonlítása sokkal könnyebbé vált. Egy jótanács vásárlás előtt: a készüléket csak a teljesítménye alapján megítélni, nagy hiba. Döntéskor vegye figyelembe a teljes energiacímkét, és nézze meg figyelmesen a szívó kapacitásra és a porkibocsátásra vonatkozó adatokat is!

 

 

 

Az energiacímke a következő adatokat mutatja meg:

  1. Energiahatékonyság: a készülékek fogyasztása alapján meghatározott érték, melyet A-tól G-ig terjedő skálán jelölnek. Ezen a skálán az A a legjobb, a G pedig a legrosszabb érték. Az energiahatékonyság egyébként a porszívó porfelszívó képességéhez viszonyított energiafogyasztását mutatja meg.
  2. Éves energiafogyasztás: a készülék éves energiafelhasználását jelzi, kWh-ban. Ez a szám azt mutatja, hogy egy 87m² méretű terület 50 alkalommal történő felporszívózásához mekkora energiamennyiségre van szükség.
  3. Porkibocsátás: a készülék által kibocsátott port mértékét mutatja. Ezt az értéket A-tól G-ig terjedő skálán tüntetik fel, ahol az A a legjobb, a G pedig a legrosszabb érték. Azt jelzi (százalékos értékben kifejezve), a felszívott por mennyiségéhez viszonyítva a kimeneti nyíláson mennyi por távozik.
    Ha Ön is fontosnak tartja, hogy minél egészségesebb legyen a háztartása, válasszon A por-visszabocsátási osztályú porszívót, mely nagy teljesítményű szűrővel biztosítja, hogy a szoba levegője tiszta is maradjon porszívózás után.
  4. Zajszint: a készülék hangerejét fejezi ki dB-ben. Csendes készüléket keres? A magas zaj fokozza a stresszt, ezért ha teheti, válasszon 70dB (A) alatti hangerejű készüléket, így meghallja, ha gyermeke felsír, szól a zene vagy csörög a telefonja.
  5. Szőnyegtisztítási hatékonyság (szívó kapacitás szőnyegen): mivel a tisztítási eredmény kemény- és szőnyegpadlón eltérő, ezek az adatok az energiacímkén is külön kerülnek feltüntetésre. Az értéket A-G-ig terjedő skálán jelzik itt is, ahol a megszokottaknak megfelelően az A a legjobb, a G pedig a legrosszabb értéket jelöli, és a porszívó által felszívott por százalékos arányát mutatja. A jó takarításhatékonysági osztályú készülékek a szőnyeg legmélyebb rétegeiből is eltávolítják a port.
  6. Keménypadló tisztítási hatékonyság (szívó kapacitás keménypadlón): a porfelszívó képességet jelzi keménypadlón, A-G-ig terjedő skálán. Természetesen minél jobb hatékonyságú készüléket választ, annál gyorsabb és hatékonyabb lesz a porszívózás -- még a csempék és a fapadló réseiben is.

írta:

Biros Mónika

Biros Mónika, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA