facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

A tökéletes húsvéti sonka receptje

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Biros Mónika

A húsvéti sonka elkészítése nem ördöngösség. Máris mondom, hogy álljon neki!

Húsvéti sonkaNincsen húsvét, sonka nélkül. Az elkészítése viszont sajnos korántsem olyan egyszerű, viszont megéri a munkát, hiszen a frissen pácolt, házi sonkának bizony nincs párja. :)

Maga az elkészítés nem igényel mesterszakácsi tapasztalatokat, de hosszabb ideig tart, és több lépésből áll, melyekre érdemes különösen odafigyelni. Első lépésben például időben kell nekiállni, hiszen nem lehet hipp-hopp elkészíteni. Legalább egy nappal a tálalás előtt már meg kell főzni, ugyanis csak akkor lehet szépen szeletelni, ha már kihűlt, összeért, és az ízvilága is ekkor lesz tökéletes. 

Ha sikerült beszerezni a húst, máris nekiláthatunk a sonka elkészítésének!

Első lépésben a sonkát mérje meg. Ezután mossa meg langyos vízben, és áztassa be minimum egy éjszakára. Nagyon jó, ha egy napot is ázik a páclében, mert akkor a kiszáradt rostok magukba szívják a nedvességet, és a felesleges só is kiázik belőle. A hagyományos füstölésű sonkát, tarját tejben is áztathatja, ettől omlósan puha és szaftos lesz.

Extra tipp: áztatás előtt a húst és az alatta lévő zsírréteget sűrűn vagdalja be, hogy még jobban magába szívja a páclevet. Ízesítse a levet például fokhagymával, száraz fehérborral.  

Legalább egy nappal korábban lásson neki a főzésnek. Egy nagy edényben annyi hideg vizet öntsön a húsra, hogy teljesen ellepje. Abban az esetben, ha tejben áztatta, akkor előtte mossa meg.

Fontos szabály: annyi óráig főzze, ahány kiló a hús (pl. ha 1,5kg, akkor 1,5 óráig). A főzővízbe tehet hagymát, fokhagymát, borsot, babérlevelet. Hústűvel ellenőrizheti, mikor főtt meg. Legyen óvatos, ne főzze túl, mert szétesik. Ha kellően megpuhul a sonka, hagyja, hogy kihűljön a saját levében. Amikor kihűlt, öntse le a levét és a sonkát tegye hideg helyre. 

Ha alufóliába csomagolta, a főtt sonka legalább egy hétig eláll a hűtőszekrény leghidegebb részében, a mélyhűtőben pedig hónapokig eltarthatja.

 


Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA