facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Tegeződjünk vagy magázódjunk?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Biros Mónika

Tisztelet vagy tiszteletlenség?

Tudom, hogy a 21. században járunk, de számomra még mindig szokatlan, ha engedély nélkül letegeznek.

Voltam a napokban egy magas színvonalú országos konferencián ahol a konferanszié (házigazda) úgy kezdte, hogy itt mindenki tegeződjön. Tudom, hogy globalizáció van, és Amerika mindenhova begyűrűzik, de én még ellenállok! Az angol nyelv nem is ad lehetőséget a választásra, de a szép magyar nyelvünk igen , akkor miért csökevényesedne el ez a szép lehetőség?

A minap a liftben egy fiatal (18 év körüli) lány jó reggellel köszöntött és én középkorú lévén elgondolkodtam, hogy le is sziázhatnám, de vissza jó reggeleztem. Erre rám nézett, és megköszönte, hogy megtiszteltem egy normális köszönéssel és nem kezeltem le. Miközben a munkahelyemre tartottam ezen gondolkodtam… én is utáltam fiatal lányként, hogy ha megadtam a tiszteletet és mégis lesziáztak. Akkor miért tesszük az üzleti életben? Ahol azt szeretnénk kifejezni, hogy a vásárlóért vagyunk és nekünk ő a legfontosabb.

Először a Vodafone-ra emlékszem, hogy a tv reklámban letegezett, de az üzleteiben ez már nem működik. Amikor bemegyek, a dolgozóknak már nem olyan természetes, haverkodós a viselkedése, mint amit a Vodafone szeretne üzenni, így sántít az egész… akkor meg minek? Csak visszatetszést kelt. Legalábbis bennem.

A férjem nagybátyia egész életében magázta a szüleit. El se tudta képzelni, hogy letegezze a szeretett édesanyját vagy édesapját. Ez a szeretet és tisztelet jele volt. És meg kell, mondjam, hogy csodálatos volt hallgatni a beszélgetéseiket. Ugyan úgy viccelődtek, vagy komolyan beszélgettek, mint én és a szüleim, de valahogy mégis olyan tiszteletreméltó érzés volt. Érezhető volt, hogy volt „gyerekszobája.” Nem biztos, hogy mindig az új a jó és a régi a rossz. Szerintem kellenek a régi értékek.

Visszatérve napjainkhoz, kíváncsiságból beírtam a keresőbe, hogy vásárolni szeretnék valamit és az első néhány webáruház szövegét elolvasva boldogan nyugtáztam, hogy a nagytöbbség még mindig magáz. 8 webáruházból 5 magázódva szólított meg. Vagy ez rossz arány és 8 cégből már 3 letegez? Nem tudom, de remélem, hogy ez a tendencia megáll és használjuk a szép magyar nyelvünket.

Mivel a régi értékek hívei vagyunk a becsületé és tisztességé, és ezt szeretnénk, ha Ön is érezné az Online Márkaboltnak eszébe se jutott a tegeződés.Mi így is kifejezzük Önök felé elhivatottságunk, és azt gondoljuk a vevőknek a legnagyobb tisztelet jár.


írta:

Biros Mónika

Biros Mónika, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA