Tipp melltartó mosáshoz

mosógép és a melltartó

Tipp melltartó mosáshoz

Anyukámtól a fehérneműt árusító szakemberekig, sőt még a mosógépgyártók és szerelők is mást mondanak. Mi az igazság?

Anyukámtól és a fehérneműt árusító szakemberekig, sőt még a mosógépgyártók és szerelő szakemberek is elmondják, hogy mindig kézzel kell mosni a melltartót.
De itt a való világban, én is és a legtöbb barátnőm is bedobja a ruháival együtt a mosógépbe!

Lássuk akkor, hogy hogyan kell a melltartót mosógépben mosni!

1. Bölcsen válasszon kímélő mosóprogramot.

A kézi mosás programot kell választani, mert ez hasonlít legjobban a tényleges kézi mosáshoz és a legkevésbé terheli meg az anyagot, a csipkét, vagy a díszítést.

2. Használja a megfelelő mosószert.

Fontos a megfelelő mosószer. Olyat válasszon, amit más finom ruhákhoz használnak, mint például a kasmír pulóverek. Vagy válasszon környezetbarát tisztítószert, mert azok elég szelídek a melltartók számára, de elég hatékonyak is a foltok eltávolításában.

3. Tegye a melltartót egy mosózsákba.

A gépi mosás ellen azért is kardoskodnak, mert a melltartón lévő pántok, kapcsok, merevítők könnyedén lejönnek, összegabalyodnak, vagy kicsúsznak, akár más ruhákkal összeakadnak. Ezért tegye a melltartót mosózsákba, vagy akár egy párnahuzatba, mert akkor megvédheti.

4. Ne tegye össze farmerral

Ne tegye egy mosásba a melltartót olyan nehéz tárgyakkal, mint a farmer, a pulóver vagy a törölköző. Ezek a dolgok valószínűleg károsíthatják a rugalmas anyagokat, és fém vagy műanyag vázszerkezetet.

5. Mindig levegőn szárítsa!

melltartó szárítás

Ez a leghatározottabb dolgot, amit be kell tartania!
Soha ne tegye a melltartót a szárítógépbe. Mindig fektetve szárítsa, tehát tegye le a melltartót, hogy kiszáradjon, vagy lapos legyen.

6. Öblítse le zuhanyozás közben

Most jön a titok. :)  Zuhanyozás közben öblítse le a melltartót. Ez segít megszabadulni a testolaj és az elhalt hámsejtek, bőr felhalmozódásától. Az izzadságtól is megszabadít, így egy tiszta melltartó lesz, melyet akár újra felhúzhat. A gépi mosást pedig tényleg csak akkor tegye, ha már koszosnak érzi és nem elég a zuhanyos tisztítás.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 04.