facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Tények a mosogatógépről...

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Ki nyeri a nagy csatát a mosogatás vagy a mosogatógép?

Uraim, egy pazar karácsonyi ajándék lehet kedvesüket egy frankó mosogatógéppel meglepni!

Tényeket adok a kezébe, amivel meggyőzheti élete párját, ha nem érti meg Önt, hogy miért van szüksége mosogatógépre!

Növekszik a mosogatógép száma a Magyar háztartásokban. De miért?

Összegyűjtöttem Önnek a mosogatógép mellett és ellen szóló érveket.

A KSH adatai szerint, ahogy a diagramon látja, minden régióban nő az otthonokban lévő mosogatógépek száma. Míg 2010-ben 100 háztartásból 5-13 otthonba volt mosogatógép, 2016-ra ez a darabszám felemelkedett 8-23 közé. Magyarország legnagyobb webáruház az Online Márkabolt készletgazdája szerint ezeket az adatokat a webáruház eladási adatai is alátámasztják, sőt az utóbbi két évben, ez a tendencia tovább növekszik.

Miért vásárolnak mosogatógépet a magyar emberek?

TÉNY, Olcsóbb a mosogatógép használata, mint a kézi mosogatás.

Kutatási eredmények vannak arra nézve, hogy:
Összehasonlították a leghatékonyabb  mosogatógépek teljesítményét a kézi mosogatással. A kutatás eredménye az lett, hogy  a mosogatógép feleannyi energiát, egyhatod annyi vizet és kevesebb mosogatószert használ, mint kézi mosogatásnál. Sőt,  még a legtakarékosabb és legóvatosabb kézi mosogatás sem voltak olyan alacsony fogyasztású, mint a mosogatógép. Telitöltettel való  mosogatásonként a mosogatógép 88 liter vizet spórol, ami évi 32.000 liter víz megtakarítást jelent (napi egy töltettel).

Én is matekoztam egy kicsit. Olvassa el: A kézi mosogatás olcsóbb, mint a mosogatógép használata című írásomat.

TÉNY, Egy fárasztó nap után a kötelező mosogatás bizony mindannyiunknak csak púp a hátán.

Régen, rabszolgát és cselédeket tartottak mosogatásra. Ön nem érdemli meg, hogy ez a fárasztó és undok munka helyett, a gyermekével házi feladatot csináljon, vagy megnézzen egy jó filmet, elolvasson egy jó könyvet?

TÉNY, a mosogatógép nem csak a kényelemről szól, hanem időt is spórol nekünk.

Egy átlagos háztartásban naponta 2x 10-15 percet mosogatnak. Ez napi 30 perc! Egy hónap alatt akár 15 órát is mosogatással tölthet. Így kiszámolva, elképesztő, igaz!?

TÉNY, a mosogatógéppel óvjuk a bolygónkat, környezetünket.

Kevesebb vizet, áramot (amelyet kézi mosogatásnál a víz felmelegítésére használhat el) és mosogatószert használ el a mosogatógép, mint a kézi mosogatásnál mi. Tehát kevésbé szennyezzük a vizeinket, és környezetünket a mosogatógéppel. ÉS ha felmerül Önben a kérdés, hogy mi van a mosogatógép gyártásával? Hiszem a gyártás folyamán szennyezhetjük a környezetet…
Elárulom, hogy a mosogatógépek esetében a gyártáskor és hulladékká váláskor jelentkező környezeti teher a gép teljes élettartama alatt felmerülő "szennyezésnek" csak az 5%-át teszi ki.

TÉNY a kézi mosogatástól kitöredezik a bőrünk, ez a mosogatógéppel nem történik meg.

A folyamatos kézi mosogatás eredménye a durva és száraz, vagy akár repedéses és vérző bőr lehet a kezünkön. A mosogatógép használatával ezt kivédheti.

TÉNY, a mosogatógép baktérium-gyilkos!

Az egészséges tiszta edényekhez 60 Celsius fokon kell mosogatni. Ezt a hőfokot kezünk egyszerűen nem bírja. Így a betegséget okozó baktériumokat csak tologatjuk az edényeinken, de nem szabadulunk meg tőlük.

TÉNY, A mosogatószivacsban több baktérium és szennyeződés lehet, mint a WC ülőkén. 

Angol kutatás szerint, a mosogató szivacsunkban pontosan 362 különböző baktérium él. Ennél is megdöbbentőbb adat, hogy egyetlen mosogatószivacsban 82 milliárd (!) Baktériumot találtak. ” Ez ugyanaz a baktériumsűrűség, ami az emberi székletben is előfordul” - magyarázta a New York Times-nak a kutatás vezetője, Markus Egert.” A mosogatószivacsokban talált baktériumok között volt olyan, ami fertőzést okozhat, és olyan is, ami zsírsejtekkel táplálkozik és ilyen sejteket is ürít. Ezek jellegzetes szagot árasztanak magukból, s a kutatók szerint ez a baktérium (név szerint Moraxella osloensis) felelős a szennyes ruhák szagáért is.

Ezért a mosogató szivacsunk az egyik legfertőzőbb dolog az otthonunkban.

TÉNY, a mosogatógépek életteret adnak

Nincs többé szükség csöpögtetőre, így nagyobb munkafelülete lesz. Férjen el a konyhában és alkosson ínycsiklandó ételeket a családjának, ahelyett, hogy a mosogatástól való félelme meggátolná.

TÉNY, szebbek lesznek és tisztábbak az edények!

Igaz történetem van erről. Amikor kiröpültem a szülői házból elhoztam egy régi savanyúságos készletet. Tudják, ilyen kis üveg tálacskák, melyben tálaljuk a csemiubit. Az élet úgy hozta, hogy pár évre rá,  karácsonyra egy ugyan olyan készletet kaptam ajándékba egy rokonomtól. Boldog voltam, hogy most már 12 db van, így a vendégségeknél egyformát tudok kitenni. Igen ám, de az Anyukámtól hozott 10 éves készlet csúnyán meg volt sárgulva… Akkor vettem meg az első mosogatógépem, és nagyon bíztam benne, hogy az majd megoldja a problémát. És láss csodát! Most nem tudnám megmondani melyik a régi és melyik az új üvegedény. Az edényei a mosogatógéptől újra olyanok lesznek, mint újkorukban!

TÉNY, a mosogatógépek értéket adnak otthonának

Ha arra törekszik, hogy eladja a házát, vagy bérbe adja a lakását, a potenciális vásárlók vagy bérlők mindig megnézik, milyen készülékek vannak, mielőtt tárgyalnának az árról.

Miért ne vásároljunk mosogatógépet?

Természetesen a mososgatógéppel szemben az első ellenérve, hogy pénzbe kerül. Itt szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ha mégis rászánná magát a mosogatógép választásra, ne a legolcsóbb mosogatógépet válassza, hanem azt amelyik az Ön igényeinek megfelel. Itt egy mosogatógép választási segédlet, mely alapján a legjobb mosogatógépet találhatja meg az otthonába: Hogyan válasszunk mosogatógépet?

Az egyik legsűrűbben elhangzó ellenérv a mosogatógépekkel szemben, az időhöz kapcsolódik. Azt gondolják sokan, hogy amíg bepakolják a mosogatógépbe, addig simán elmosogatnak. Illetve vannak olyan típusú edények, kanalak, melyeket nem lehet a mosogatógépben berakni, mint a fából készült dolgok, és a vékony műanyag edények. Ez igaz, de a lábosok, és tepsik elmosása utálatos dolog, és ezek mellé még a tányérokat, poharakat is betehetjük. Látja, most a negatív oldalról kellene írnom, de sajnos nem megy. Nem tudok hátrányát írni a mosogatógépnek, de egyszer már síkerült, össze szednem néhány negatív gondolatot, így ajánlom figyelmébe a Miért ne vegyen mosogatógépet? c. írásom.

Nézze meg a mosogatógép kínálatunkat!

Amennyiben kérdése van, szakértőink lelkiismertes csapata szívesen beszélget Önnel a mosogatógépek funkcióiról, és segítenek a döntésben. Hívja a +36-1/478-2128-as telefonszámot. 

Többet szeretne tudni a mosogatógépekről? Olvasson tovább:

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Hogyan működik egy mosogatógép ?

Szuper ajánlat:

Kis lakásban élő igényes vásárlóink válasszák ezt a 10 terítékes minőségi mosogatógépet. A+ kategóriás fogyasztása mellett, a vízfelhasználása is csak 10 liter mosogatásonként. Mindennapi életét könnyíti meg, és 5 programja alkalmas a nagyon szennyezett edények és a napi mosogatásra is.

Indítás késleltetésre is van módja, így akár használhatja az olcsóbb éjszakai áramot, és 51 dB zajszintje se fogja zavarni álmát.

A további extra funkciókért tekintse meg a készülék adatlapját!

Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA