Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

szaritogép beüzemelése

Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

Szárítógép bekötése, elhelyezése

Egyre több család ismeri fel a szárítógép hasznosságát, és már árban is abszolút elérhetővé vált. Ha Ön is szárítógép vásárlásra adta a fejét, akkor ezzel a néhány tippel elkerülheti a telepítés, s bekötés nehézségeit. Nem mintha bonyolult dolog lenne, de jobb, ha felkészülünk…

Mielőtt elhelyezné és bekötné a szárítógépét!

1. lépés - Szárítógép beszerzése

Először válassza ki a megfelelő szárítógépet, az Ön vagy családja számára. Figyelmébe ajánlom, a Hogyan válasszunk szárítógépet írásunkat.

Amennyiben nálunk vásárol, használja ki a kiterjesztett garanciát, így nem kell izgulnia, hogy problémája lesz az új készülékkel. Fontos, hogy többféle szállítási módunk van. Az komfort szállításnál a szállító kollégák beviszik otthonába a szárítógépet, de nem üzemelik be. Ezért ha Ön egyedül van, és nincs segítsége, kérje az összkomfortos szállításunk, ahol kollégáim bekötik a készüléket, sőt próbaindítást végeznek, így biztos lehet a gép működésében.

Ide kattintva tudja megnézni a szállítási módokat, és díjaikat. >>>

2. lépés – Hova teszi a szárítógépet

szaritogep bekötése távoltás tartás

Először is győződjön meg róla, hogy az Ön által választott hely elégséges a szárítógépnek. A kondenzációs és a hőszivattyús szárítógépeket se szabad neki tolni a falnak, egy kis rést kell hagyni, hogy tudjon mögötte a levegő áramolni. A szárítógép alatti területnek hőállónak kell lennie, tehát nem teheti szőnyegre.

Fontos, hogy a szárítógépet egy  jól szellőztethető, 10°C és 25°C közötti hőmérsékletű helyiségbe optimális elhelyezni. 

Nézze meg, hogy a tápkábel biztonságban elér a konnektorig.

3. lépés – A szárítógép beállítása

A szárítógépnek vízszintesen kell állnia. Helyezzen el egy vízmértéket a szárítógép tetején, és addig csavarja a szárítógép lábait, amíg a vízmérték a megfelelőt mutatja, vagyis vízszintesen áll a készülék.

Összeépítő kerettel elhelyezett szárítógép

Abban az esetben, ha Ön a mosógép tetejére helyezné el a szárítógépet, egy úgynevezett összeépítő keretre lesz szüksége. Ide kattintva vásárolhat összeépítő keretet.

szárítógép bekötése összeépítő keret

Praktikus, ha azonos márkájú és méretű készülékeket vásárol, hogy találjon megfelelő összeépítő keretet, bár létezik olyan amelynek a szélessége változtatható, így különböző méretű gépek is egymásra tehetők biztonságosan.

A keretek közül számos verzió közül válogathatunk, az egyik legpraktikusabb az a típus, amely kihúzható rakodópolccal van ellátva. Ez segítség pl, a szárítógép be- és kipakolásánál.

Miért nem tehetem összeépítő keret nélkül a szárítógépet a mosógépre? Mert ezeket a gépeket nem úgy tervezték, hogy ekkora súlyt elbírjanak. Az alsó gép teteje beszakadhat! Biztonságosabb, ha keretet használunk ahhoz, így a két gép stabilan áll egymáson, anélkül, hogy balesetveszélyesek lennének.

4. lépés – Vegye elő a használati útmutatót

Azt gondolnánk, hogy ez egyértelmű, de sajnos sokan kihagyják és nem nézik meg, pedig minden fontos információt, sőt nélkülözhetetlent tartalmaz.

5. lépés – Csatlakoztassa a tápkábelt.

 

szaritogep bekötese

A szárítógép bekötése egyszerű, mert ha már a helyén van a készülék, vízszintesben, akkor bedughatja a konnektorba. Azok a készülékek melyek rendelkeznek kondenzvíz tartállyal, azoknál nincs szükség semmi másra, a szárítógép bekötéséhze, mint egy áramforrás. 

szárítógép bekötése

Azok a szárítógépek bekötése, ahol a kondenzvíz elvezetése egy un. AutoDrain csövön keresztül  távozik, ott gondoskodni kell a lefolyóba való csatlakozásról.

Amennyiben a mosógéppel egy helyiségbe helyezi el a szárítógépet, akkor közös konnektorba is bedughatja őket. (A legtöbb gyártó tiltja, hogy hosszabbító alkalmazását, így ha lehet külön konnektort válasszon.)

Figyelem: A hátsó falon található szellőzőnyílásokat és az elöl lévő levegő-elvezető nyílást soha nem szabad eltakarni.

6. lépés – Próbaindítás

Fontos, hogy mielőtt elkezdené használni a szárítógépet, próbálja ki. Egy gyors programmal, vagy ha van „tesztprogram” akkor azzal, úgy hogy egy vizes régi pólót vagy bármilyen anyagot tesz bele, amit nem sajnál, ha esetleg hibás működésű lenne a készülék.

Jó tanácsok a szárítógéphez

A kondenzátoros szárítógép egy tartályba gyűjti a vizet, amit minden alkalommal ki kell üríteni!

Van persze megoldás arra, hogy a szárítógép kondenzátor vizét kivezesse, és akkor ez a kérdés megoldódik magától. Keressen olyan szárítógépet, amelynél ez gyárilag meg van oldva (AutoDrain cső). Ha már meglévő gépéhez szeretne ilyen megoldást, kérdezze meg szakértő kollégáim (+36-1/478-2128), hogy létezik-e az Ön gépéhez ilyen alkatrész. Valójában ez egy kivezető csőrendszer, amely elvezeti a szárítás folyamán kivont vizet.

A használat folyamán a szárítógép szűrőin fenn akadna a ruhák bolyhai, így erre is oda kell figyelnie! A szűrőket rendszeresen tisztítania kell (kivéve, ha szűrőtisztítóval felszerelt szárítógépet választott), melynek pontos leírását a használati utasításban találja.

Nézze meg a Száritógép Szalon kínálatát >>>

Hasznos lehet még Önnek:

Minden a hőszivattyús szárítógépekről

Egy több gyermekes édesanya vallomása a szárítógépről!

Hogyan válasszunk szárítógépet?

Amire tutira nem gondol a szárítógépekkel kapcsolatban

6 dolog amit TILOS szárítógépbe tenni

19 Tény a szárítógépekről

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.