Szabadon álló vagy beépített sütőt válasszak?

Milyen sütőt és főzőlapot válasszak a konyhába?

Ha tökéletes konyhát szeretne, de nem tudja, hogy különálló vagy beépített sütőt vásároljon? Olvassa el ezt az útmutatót, hogy a legjobb döntést hozhassa.

Szabadonálló vagy beépített tűzhely?

Dióhéjban: A szabadon álló tűzhely, olyan amely a saját 4 lábán áll, és mindent tud. Van rajta egy főzőlap, alatta pedig egy sütő, amely akár légkeveréses, gőzös vagy grilles is lehet.

A fő előnye a rugalmasság -szinte bárhol elhelyezhető a konyhában, és sokféle különböző méretű van belőle, így illeszkedik a térbe. Amennyiben elköltözik, viheti magával, mert könnyen mozgatható.

Mit kell tudni választás előtt egy szabadon álló tűzhelyről?

  • ki kell választani gáz vagy elektromos legyen - kinek mi van az otthonában.
  • mekkora készülék fér el a konyhában – van 50cm-es vagy 60cm széles, illetve akár 90 és 120 cm széles is.
  • el kell döntenti, milyen főzőlapot szeretnénk, gáz, kerámia, indukciós…a sütőknél is van már légkeverés, vagy gőzfunkciós, akár grill funkció
  • fontos, hogy stressz-mentes tisztítással bírjon, mint pirolitikus öntisztítás vagy katalitikus betétek.

Szabadon álló választék

Vásárlóink egyik kedvence az elektromos tűzhely, melynek kerámia, vagy indukciós főzőlapján gyerekjáték a főzés és nagy multifunkciós sütőjében akár az egész nagycsaládnak készíthet sülteket!

Ha Ön komoly szakács, vagy gyakran főz sok emberre, a szabadonálló tűzhelyet ajánlom, mert ezek között akár 120 cm-est is találhat.

  • több hely van a főzőfelületen, így rengeteg serpenyőkben, edényekben főzhet egyszerre.
  • hatalmas sütőkemencének van hely, - akár 50% -kal több, mint a kisebb beépített sütőknél.

Válasszon olyan tűzhelyet, amelyben akár egyszerre 3 szinten süthet a 3D Hotair Plus funkciónak köszönhetően, és a katalitikus tisztítással mindig csillogó és higiénikus sütője lesz.

 

Van még valami, amit tudni kell a szabadon álló tűzhelyekről?

Bár Ön válassza ki, hogy hová tegye a szabadon álló tűzhelyet, kell, hogy legyen a közelében energiaforrás - legyen az akár egy elektromos konnektor, vagy a gáz elvezetése. Általában ez körülbelül 1,5 méter.

Fontos, hogy a beszerelést a törvény által előírt, gázszerelő kösse be.

Beépített sütők, főzőlapok, szettek

Dióhéjban: A beépített tűzhellyel, nem csak finom ételeket készíthet, hanem tökéletesíti a konyhája modern vagy akár elegáns megjelenését.

Beépített sütő, ahogy a neve is sugallja, beépíthető a konyhabútorba, így tökéletesen illeszkedik a konyha kinézetéhez. A beépített sütő általában 60 cm széles, ami ugyanaz, mint a szabványos konyhai egységek.

 

Mit kell tudni választás előtt egy beépíthető sütő-főzőlap szettről?

  • ki kell választani gáz vagy elektromos legyen - kinek mi van az otthonában.
  • beépíthető szettet szeretne, vagy választhat akár külön-külön főzőlapot és sütőt más gyártótól, vagy akár más típust, modellt is.
  • milyen főzőlapot szeretnénk, gáz, kerámia, indukciós
  • a sütőknél is van már légkeverés, vagy gőzfunkciós, akár grill funkció.
  • hova fogja elhelyezni, a sütőt akár szemmagasságba is teheti, így nem kell hajolgatni
  • fontos, hogy stressz-mentes tisztítással bírjon, mint pirolitikus öntisztítás vagy katalitikus betétek.

 

Ajánlom figyelmébe a Bosch HBN231E4 + PIA645B18E 2 részes beépíthető szettet, mellyel létrehozhatja a konyha mesterműveit. Ez egy multifunkciós álom melyben akár 2 szinten süthet egyszerre, mind ezt energiatakarékosan.

A hozzá tartozó indukciós főzőlapnál nincs jelenleg gazdaságosabb és gyorsabb megoldás, miközben a legbiztonságosabb is. Biztosan pompázatos kinézete lesz a konyhájában, mert a takarítása egy mozdulat így mindig tiszta és csillogó lesz. Az érintésvezérléses működése erősíti a minimalista dizájnt a mellett hogy kezelése a legegyszerűbb.

Van még valami, amit tudni kell a beépíthető főzőlap és sütőkről?

Nem lehet őket mozgatni, így ha probléma van, kicsit nehezebb hozzájuk férni, mint a szabadon állókhoz, melyek mozgathatóak.

Ha elköltözik, a beépített sütőnek maradnia kell.

Az energiaforrást oda kell vinni a főzőlaphoz és sütőhöz, legyen az elektromos áram, vagy gáz. Általában 1,5m hosszú kábel a tartozék, de ez változhat.

Fontos, hogy a beszerelést a törvény által előírt, gázszerelő kösse be.

Tüzhelyek   Beépíthető sütők

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 12.