Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

mosogatógép spórolás

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Mindenkinek akinek van, vagy lesz mosogatógépe :)

Mennyit ivóvízet spórolhatnánk?

Ha minden budapesti háztartás mosogatógépet használna, évente akár 19 290 821 liter vizet is megtakaríthatnánk, ami elegendő Budapest teljes ivóvíz ellátásához 34 napon át! (forrás: index)

Sok éve már a  Black Friday-en az egyik legtöbbet vásárolt termék online, a mosogatógép tabletta. Ez azt jelenti, hogy a hazai lakosság jelentős része már használ mosogatógépet. Energiatakarékossági szempontból ez mindenképp üdvözlendő.

Folyékony mosószer vagy tabletta? 

A mosogatógép egy környezettudatos döntés is, hiszen kevésbé terheli a környezetet a kapszulás mosogatógép tabletta, mint a folyékony mosószer használata.

A vegyszeres termékekkel szemben szerencsére van már természetes anyagból készült foszfát mentes tabletta is.

Folyamatosan halljuk a médiában hogy mennyire túl terheljük a bolygónkat ezért az OnlineMárkaboltok is célként tűzte ki a környezettudatosabb gondolkodásra való felhívást. Szakértőink a vásárlókkal való kommunikációban is felhívják a figyelmet, az energia- és víztakarékos gépekre.

 

mosogatogep spórol

Fontos számunkra az is hogy minél környezet barátibb megoldásokat találjunk a háztartási feladatok elvégzésére és ezekhez vegyszermentes Öko tisztítószereket találjunk. Több írásunk is foglalkozik az Öko tisztítás lehetőségeivel melyekről a cikkem alján bővebben olvashat.

Az a sztereotípia hogy a mosogatógép sok vizet használ és költséges a használata, szerencsére mára teljesen hitelét vesztette. Mindenki tisztában van azzal, hogy gazdaságosabb mosogatógépet használni, mint folyóvízben mosogatni.

Sok mosogatógép már 6-9 literes vízfogyasztással működik és  A energiabesorolású készülékek áramfogyasztása is csekély. Ez az alacsony energiaigényű működés annak köszönhető, hogy a gyártók magas nyomású szórókarokat és egyre tökéletesebb szivattyúkat fejlesztenek.

A szenzoros vezérlés és ellenőrzés is csökkenti a víz és energiafogyasztást mellyel teljesen optimalizálni tudja a szennyezettség mértékéhez képest a víz- és energiafelhasználást.

Amennyiben érdekli, hogy egy háztartás mennyit tud spórolni, én is matekoztam egy kicsit. Olvassa el: A kézi mosogatás olcsóbb, mint a mosogatógép használata? című írásomat.

Vásárlóink Kedvenc Whirlpool mosogatógépe:

Whirlpool W7I HF60 TUS  MaxiSpace Beépíthető mosogatógép

Igényes vásárlóink nem véletlen választják ezt a mosogatógépet, gazdaságos működése, 15 terítékes kapacitása egy nagy családot is kiszolgál.

Beépíthető a konyhabútorba, így tökéletesen fog illeszkedni a dizájnba. Ez a legújabb fejlesztésű mosogatógépe a Whirlpoolnak.

Kiemelkedő "A" energia minősítéssel bír,  a csökkentett energiafelhasználás érdekében. Innovatív technológia, amely rendkívül csendes működést garantál. Kiváló tisztítási és kiemelkedő szárítási teljesítménnyel rendelkezik .A 6TH SENSE technológiának köszönhetően a mosogatógép érzékeli a töltet méretét és a szennyeződés szintjét, és intelligensen beállítja a ciklust és a megfelelő programot, így jelentős erőforrás-megtakarítást biztosít. Különlegessége a 3 fiókos, amely még jobb pakolhatóságot tesz lehetővé.

Öko módszerek a háztartási gépeknél:

Hűtőgéptisztítás ÖKO módszerekkel

Öko öblítő - az illatos ruhákért

Ruhafehérítés ÖKO módszerekkel

Ezt tegye, hogy sokáig működjön a mosogatógépe

Főzőlap tisztítás – egyszerűen és gyorsan, Öko módszerrel

Így tisztítsa ki mosógépét vegyszerek nélkül!

Ezek érdekelhetik a háztartási gépek világából:

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Hogyan működik egy mosogatógép?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 27.

Whirlpool MaxiSpace mosogatógép termékajánló