facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Nemzetközi palacsintaválogatás

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Sárdy Mónika

Szomáliai, Japán, Kínai palacsinta? Olvasson tovább!

Most a magas minőségű 70.000 Ft feletti Gorenje készülékekhez ajándékba kap egy 8.990 Ft értékű palacsintasütőt. Ezért gondoltam, szemezgetek Önnek néhány eszméletlen palacsinta receptet a világból.

Remélem felvillanyoztam és kipróbál néhányat.

Ausztriai palacsinta

Ausztriában ismert a mi palacsintánk is. Azonban Ferenc József palacsinta függősége megalkotta a császármorzsát. Amit ellenben a nálunk lévő búzadarás változattal palacsinta tésztából készítenek. Karamellizált mogyoróval, mazsolával, almával és más édes összetevőkkel is mennyei.

Kínai palacsinta

Egy zöldhagymás sós palacsintát ajánlok Önnek. Maida lisztből készítik, ami egy finom búzaliszt. A tésztát forró vízzel készítik el, tehát a lisztet forró vízzel dolgozzák össze. Ezután kb. 20 percen át pihentetik. Vékonyra kisodorják olajos kézzel, és megszórják zöldhagymával. Majd feltekerik és 2-3 cm-es darabokra vágják a hengert. A kis hengerekből lepényeket formáznak és kevés zsiradékon kisütik. Ropogós és finom palacsinta lesz a végeredmény.

Finnországi palacsinta

Kör vagy téglalap alakúra is sütik, a lényeg, hogy jól felpúposodjon a tésztája. A tetejét porcukorral, tejszínnel és gyümölcsökkel szórják meg. Recept: 4 dl búzaliszt,1 ½ dl cukor,1 tk sütőpor, 1 tk só,1 tk vanília-kivonat, 8 dl tej, 2 tojás, 100 g olvasztott margarin.
Keverje össze a száraz összetevőket. Adja hozzá a tejet, tojást és olvasztott margarint.
Öntse a tésztát sütőpapírra, vagy sütőlapra és kb. 200-225 ° C-on süsse kb.

Francia Crepe

A hatalmas, utcán vagy éttermekben sütött hajszálvékony crepe-pel semmi nem vetekedhet. A tejszínes-vajas, illatos, a miénknél kicsit vastagabb francia palacsintához nem kell semmi extra alapanyag, kicsit több tojás, a tej mellett pedig a francia konyha két kedvence, némi tejszín és olvasztott vaj.

A tésztába gyakran kerül vanília és egy kevés rum is, amitől olyan finom, hogy töltelékre sincs szükség, elég kevés fahéjas cukor, esetleg egy kis likőr a tetejére. Persze ha úgy kívánjuk, bármilyen édes töltelékkel megtölthető, úgy sem okoz majd csalódást, mindenesetre érdemes önmagában is megkóstolni, olyan csodás.

Tiganites görög palacsinta

A görög palacsinta vastag tésztájú, amelyet ropogósra sütnek, és mézzel, fahéjjal, valamint görög joghurttal tálalják. A régi görög szakácskönyvekben nem találja meg ezt az ételt, mert a modern kor hozta meg Görögországba.

Maszala dosza az indiai palacsinta

Dél Indiában az egyik legnépszerűbb étel ez a rizsből és hüvelyesekből készült palacsinta, többnyire burgonyás zöldséges töltelékkel. Süthetjük szinte átlátszóan vékonyra, ekkor legyen hígabb a tészta, és kis vízzel szórjuk meg a palacsintasütőt. És lehet a dosza vastagabb ilyenkor kívül ropogós, belül még lágy a tészta.

Dorayaki Japán palacsinta

Ez egy vastag tésztás desszert, valahol átmenet a palacsinta és a gofri között. Főleg adzuki babkrémmel töltik meg. Ez egy édes bab melyet be kell előző nap áztatni, megfőzni és cukorral kikeverni. A kisült palacsintát megkenik a babkrémmel és a tetejére egy másik palacsintát helyeznek, így palacsinta szendvicset képezve.

Pa Jun Korea palacsinta

A Pa Jun koreai zöldhagymás (de sokféle verzióban létező) palacsint. A "Pa" koreaiul zöldhagymát jelent. Tehetünk bele zöldségeket, tenger gyümölcseit vagy akár a híres erjesztett koreai savanyúságot, a kimchit is. Keressen rá az interneten és tökéletes recepteket talál.

Malawha a Szomália palacsinta

Nagyon egyszerű, laktató palacsinta mely a karadamomtól különleges lesz

Hozzávalók: 2 tojás , ½ csésze cukor , ½ teáskanál só, 1 teáskanál kardamompor,
3 csésze liszt, 3 ¼ csésze tej, olaj a sütéshez (a csésze 2,5 dl)

1. Keverje össze a tojást, a cukrot, tejet, sót és kardamom port, amíg habos nem lesz.
2. Adja hozzá a lisztet lassan és addig keverje, amíg sima tésztát kap.
3. Forrósítsa fel a serpenyőt és egy kis olajat tegyen bele.
4. Öntse körülbelül a tészta negyedét a serpenyő közepére. Körkörös mozgással oszlassa el.
5. Kenje meg a megsült palacsinta tetejét egy kevés olajjal, és fordítsa meg.
6. Ha készen van, kenje meg nutellával, mogyoróvajjal, azzal amit szeret.

Venezuelai és Kolumbiai palacsinta

Kukoricalisztből készült palacsinta, olvasztott sajttal. Szükséged lesz hozzá: 3 pohár kukoricalisztre, 1/4 bögre masa harina (itthon is kapható kukorica liszt keverék) keverékre, sóra, borsra és reszelt sajtra, valamint vajra a sütéshez.

A Gorenje fenomenális palacsinta sütőjével gyerekjáték lesz kipróbálni ezt a sok ínyencséget.

Nézze meg a Gorenje kínálatát az Online Márkaboltban.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!






írta:

Sárdy Mónika

Sárdy Mónika, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
7 ÉV GARANCIA