Mosogatógép tortúra - tanuljon mások hibáiból

mosogatogep elromlott

Megéri használt mosogatógépet vásárolni?

Egy igaz történet, mely tanulságul szolgál..

Olvass el Zsuzsi (egy kedves vásárlónk) mosogatógép tortúráját, kalandos útja volt, míg megtalálta a megfelelő mosogatógépet otthonába. Nem semmi történet, érdemes rászánni az idejét, nehogy Ön is az Ő hibájába essen.

Én valószínűleg a hajam téptem volna, de ő nyugodtan és higgadtan élte át a történetet. Tanuljunk tőle!

Zsuzsi minden vágya egy mosogatógép volt. Mivel nem volt még tapasztalata, gondolta elsőnek jó lesz használt gépet venni és, ha megszereti, majd beruház egy új drágább készülékre.

Használt mosogatógép vásárlás

Elment a közeli bizományi boltba, ahol elmondták neki, hogy jól döntött, mert ezek a használt gépek tuti állapotban vannak és még biztos 5-10 évig ki fogják őt szolgálni. Felettébb kedvesek és segítőkészek voltak. Segítettek választani a mosogatógépek között és kedvező áron hazaszállították otthonába.
Mosogatógép beüzemelési problémák

Sajnos kiderült, hogy a mosogatóhoz beszerelt szifonjára nem lehet rákötni a mosogatógép kivezető csövét. A megoldás, hogy egy új szifont kellett vásárolni. A férje elment, megvásárolt olyant, amelyikre ráköthető a mosogatógép szennyvíz elvezetője. Ez volt az első ilyen szerelésük, így izgatottan láttak neki. Nem gondoltak arra, hogy a közel 40 éves panelház 4. emeleti lakásában, az eredeti szennyvízelvezető cső van. Így, amikor leválasztották a szifont a szennyvízelvezető csőről, az letörött a konyhai strangról (fővezeték). Ajjajj, ez már hozzáértő személy nélkül nem javítható. Sajnos, ki kellett hívni a ház vízszerelőjét, aki közölte, hogy ki kell bontani a falat, mert a letörött csövet nem lehet visszaragasztani, csak a fővezeték 1m-es darabjával együtt cserélni. A falbontás miatt ezt legkorábban másnap lehet megcsinálni, és sajnos addig a felettük lakó emberkék mosogató vízének egy része az Ő konyhájukba landol. Ezért éjszaka időközönként félálomba a megtelt vödröt ki kellett üríteni a wc-be. Elgondolkodtató, hogy emberek éjszaka miért mosogatnak, és nem alszanak? De nem volt mit tenni, üríteni kellett.

Felvirrad a másnap reggel, és jött a vízszerelő mester. Kicserélte a csövet „pár” ezer forintért, és már ott sem volt. De ha már csövet kell cserélni, akkor olyanra cserélték, amelybe közvetlenül elvezethető a mosogatógép szennyvize. Ez a legideálisabb megoldás, hiszen  kiáramló víz közvetlenül a csatornarendszerbe ömlik. Juhhééé, így nem kell terhelni a mosogatószifont a mocskos, zsíros kiáramló mosogatóvízzel. De minek vettek akkor új mosogató szifont? Sebaj, most legalább az is szép tiszta, és új.

Mindenki boldog volt

Berakták a mosogatógépet a helyére, bekötötték. Visszatették a kibontott falat, kitakarítottak. Zsuzsi bepakolta a mosogatógépet, és csillogó csodálatos edényeket vett ki a gépből. Elmosogatta a régi tányérokat, a vitrinből a kristály poharakat, a feketére égett lábosokat, és minden megújult.

Eljött a karácsony, és sokkal könnyebb volt a házimunka. A főzés, sütés is nagyobb örömet okozott, hiszen nem kellett utána zsíros, mocskos edényekkel bajlódnia.

Beköszöntött az újév, és még mindig boldog volt.

Meghibásodott a mosogatógép

De január közepén, égett szag kezdett terjengeni a konyhában. Többszöri mosogatás alkalmával már biztos volt, hogy a szeretet mosogatógép árasztja. Zsuzsi nem egy ijedős típus, de az égett szag egy 10 emeletes panelházban, nem biztató, így elkezdte a netet bújni mosogatógép szerelőért. (A bizományi bolt 3 hónap garanciája már lejárt.) Sajnos ismerősei nem tudtak ajánlani, így a tökéletes mosogatógép szerelő megtalálása nem kis feladat volt. Kiszállási és szerelési díjak összehasonlítása, referenciák olvasása... Végül meglett a keresett személy, aki egy kedves és alapos fiatalember volt. Kb. 20 perc munkával megbizonyosodott róla, hogy a még 5-10 évig biztos működőnek ígért mosogatógép, motorhibás.

Motorhiba? És javítható, és mennyibe kerül? Sajnos 40 ezer forintos költség lenne a javítás. De hát a mosogatógép került kb. annyiba?!

Egy újabb gondterhelt döntés kellet meghozni. Zsuzsi és a férje osztottak és szoroztak. Zsuzsi ragaszkodik ahhoz, hogy neki kell mosogatógép! Egyszerűen imádja, a sok szabadidőt, amit ez által nyer, a csillogó tiszta edényekről nem is beszélve.

A megoldás, új mosogatógép vásárlás lett

Újabb dilema, de milyen mosogatógép legyen? A kiválasztási folyamatával és megvásárlásával minket a Bosch onlineMárkaboltot tüntették ki. Így lett Zsuzsi a vásárlónk!  A szabadonálló mosogatógép bekötését szállító kollégáink végezték és a készülékhez adott 7 év garancia biztonságot ad hosszú ideig számukra.

Ismerje meg a Bosch mosogatógép előnyeit, amiért Zsuzsi is ezek közül választott.

Minden mosogatógép elmosogat, de a Bosch innovatív technológiákkal és kényelmes kezeléssel is rendelkezik, ezzel növeli otthonunk és életünk komfortját.

Nézzük kényelmünk titkait:

Digitális kijelző, hogy az ön kezében legyen az irányítás 

mosogatogep tortura


A Bosch új mosogatógépeinek kijelzőjén minden szükséges információt és beállítást megtalál,

amely a készülék optimális üzemeltetéséhez szükséges. A program, a kiegészítő opciók és
a kívánt befejezési idő beállítása után a kijelzőn megjelenő információk segítségével mindig
tájékozódhat a mosogatási folyamat aktuális helyzetéről és a hátralévő időről.

VarioFlex Pro a rugalmas kosárrendszer.

mosogatogep tortura


Ezzel a rendszerrel mindig rugalmasan, az aktuális töltetnek megfelelően alakíthatja

a mosogatókosarak elrendezését. A lehetséges állítási pontok piros színnel vannak jelölve,
így Önnek még egyszerűbb a dolga már az edények bepakolásakor is.

VarioDrawer Pro evőeszköztartó fiók a nagy helyért és csillogó étkészletért

mosogatogep tortura


Az ilyen fiókkal rendelkező készülékek belső tere még rugalmasabban alakítható,

köszönhetően a még több állítási pontnak, melyek ebben a fiókban kaptak helyet.

TimeLight, a teljesen beépíthető gépek működés kijelzője

mosogatogep tortura


A teljesen integrálható mosogatógépek esetén nincs lehetőségünk a mosogatási

folyamatot nyomon követni, hiszen nem látjuk a kijelzőt. Erre nyújt tökéletes
megoldást a TimeLight funkció, mely kivetíti a padlóra a mosogatás aktuális
stádiumát illetve a befejezésig hátralévő időt.

Vannak olyan mosogatógépek, ahol egy piros pontot vetít ki a padlóra addig, míg dolgozik a készülék.


Alacsony zajszint, hogy ne zavarja a családot

mosogatogep tortura
A továbbfejlesztett hangszigetelésnek köszönhetően a Bosch mosogatógépei rendkívül csendesek, egyes modellek akár a 44 dB-es „csúcsértéket” is elérik.

Válogasson a Bosch onlineMárkabolt mosogatógép kínálatában >>>

Kedves Olvasóm! E történt tanulságát nem kell részleteznem. Amennyiben kérdése van, hívja fel szakértő kollégáimat a 1/478-2128 telefonszámon.

Tekintse meg mosogatógép kínálatunkat!

Tudjon meg többet a mosogatógépekről

Összes mosogatógépről szóló cikkemért kattintson ide >>>

A jövő mosogatógépei, melyek megküzdenek a vírusokkal, baktériumokkal, és a rászáradt ételmaradékokkal is!

Önnel is előfordult már, hogy kiömlött a víz az otthonába?

Mi alapján választanak a magyar családok mosogatógépet?

TOP Bosch Mosogatógépek 2020

Nézze meg videónkat, mely a Hogyan válasszunk mosógatógépet? kérdésre válaszol: 

Itt olvashat még véleményeket az Online Márkaboltról>>>

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Febr 10.