Mosogatógép, amelyik bepakolja a koszos edényeket?

Koszos edények

Mosogatógép, ami bepakolja a koszos edényeket?

Azt a mosogatógépet, amelyik önállóan, a közreműködésünk nélkül bepakolja a mosatlant, sajnos még nem találták fel. Olyan modelleket viszont már szép számban találunk a piacon, amelyekre nyugodtan rábízhatjuk a mosogatást.

A készülék intelligensen gondoskodik az optimális energiafogyasztásról, a megfelelő programlefutásról, és a vízkárokat is megakadályozza. Sőt: arra is képes, hogy kommunikáljon a „tulajdonosával”. :)

Felsorolni is nehéz lenne, mi mindent tudnak a mai modellek, ezért most a teljesség nélkül csak a legizgalmasabb adottságokról rántom le a leplet!

Koszos edény „Csiribú-csiribá”: volt – NINCS!

Nemcsak a sűrű hétköznapokban megkönnyebbülés, ha pikk-pakk letudhatjuk a mosogatást. A Siemens iQ 700 sorozatba tartozó modelljei a hagyományos masinákhoz képest kevesebb, mint fele idő alatt tisztává varázsolják az edényeket.
A gyors program ma már elavult, alapkövetelmény: a Bosch továbbfejlesztették ezt a funkciót, így egyes mosogatógépekben háromszoros sebességfokozatra kapcsoló varioSpeedPlus opciót találunk.

Akár 14 teriték is elfér – kényelmesen

A harmadik kosár révén akár 14 teriték is kényelmesen elfér a mosogatógépben. A Gorenje figyelemreméltó, Spexe Deluxe modelljeiben végre nem jelentenek gondot az evőeszközök és a kis kávéscsészék sem. Mindennek megvan a helye a hatalmas kapacitású, praktikus elrendezésű készülékben. A több tároló rekesszel a zsúfoltságnak is búcsút mondhatunk, így az sem fordulhat elő, hogy az összetapadt tányérok között megrekednek a szennyeződések.

Guiness rekord a víztakarékosságban!

A Whirlpool egyes csúcskészülékeinek 6 liter is elegendő ahhoz, hogy elbánjanak már akár 13 teritéknyi mosatlannal. Ez úgy lehetséges, hogy egy újrahasznosító rendszer megszűri az utolsó öblítés vizét és egy speciális tárolóban tárolja, hogy fel tudja használni a következő mosogatás előmosogatás ciklusában. Akkor sincs gond, ha épp elutazik. A készülék ugyanis sokkal intelligensebb, mint gondolnánk: leereszti a tartályt, ha 3 napon belül nem használja fel a vizet.

A szennyezettségi szinthez igazítja a programot!

Whirlpool 6. érzék szenzorprogram: 40°-70° fokon mosogat, és tökéletes körülményeket teremt még az erősen szennyezett tálaknak, evőeszközöknek is. A program felméri a szennyezettséget, és a víz- valamint az áramfogyasztást ennek függvényében állítja be. Nincs több pazarlás, ha például csak poharakat tett be a gépbe.

Többé a beépíthető készülékeknél sem kérdés, mikor ér véget a program!

TimeLight

A végére hagytam a legizgalmasabb funkciót. A teljesen beépíthető gépeknél korábban hátrány volt, hogy nem volt lehetőségünk nyomon követni a folyamatot, hiszen a kijelző rejtve van. Az, hogy az újabb generációs mosogatógépekben a programidő végén a készülék kék csíkkal jelzi, hogy ki lehet pakolni, már nem újdonság.
A gyártók viszont ezzel sem elégedtek meg, továbbfejlesztettek és kitalálták a Működésjelző fényt, amely a padlóra vetítve lehetővé teszi a mosogatás időbeni követését. :) A TimeLight a Bosch csúcskészülékekben a padlón mutatja a mosogatás aktuális stádiumát, sőt azt is, mennyi idő van hátra a befejezésig.

Ha bármilyen kérdése van a termékekkel, rendeléssel kapcsolatban, forduljon hozzánk a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 09.