Mosó-szárítógépek előnyei, hátrányai

moso és szárítógép előnyei, hátrányai

Mosó-szárítógépek előnyei, hátrányai

Kinek és miért jó a mosó és szárítógép?

Több évet életem Angliába, ahol természetes, hogy egy háztartásban van mosó – szárítógép.

Hazaköltöztem és az elsők között volt ennek beszerzése. Minden barátnőm csodálkozott rajtam és azt gondolták: milyen sznob, hazajön és már nem jó neki a jó magyar levegő, hogy megszáradjanak a ruhái…

Mivel én hozzászoktam, hogy beteszem a piszkos ruhát, és pár óra múlva szekrényszáraz ruhát veszek ki amit jobb esetben vasalni sem kell, nem akartam erről a kényelemről lemondani.

Hát most leírom Önöknek, amire később ők is rájöttek, hogy miért jó egy mosó-szárító gép.

Az én általam választott gép 10 kg ruhamennyiséget tud kimosni és 7 kg-ot megszárítani. A konyhába építettem be, de simán elférne a fürdőszobámba is, hiszen akkora mint egy sima elöltöltős mosógép. Csodás kinézete van, így kimondottan feldobja a konyha kinézetét.

mosó-szárítógép előnyei hátrányai

Lássuk a szárítógép hátrányokat:

  • A maximális mosógép töltetnek igaz, hogy csak egy részét tudja a szárító megszárítani. De én ritkán mosok 10 kg szennyest, ezért nekem elégséges ez a kapacitás.
  • A két funkció végett az energia és vízfogyasztása picit magasabb, mint egy csak mosó-vagy szárítógépnek, de nekem így is megéri.
  • A kombinált mosási és szárítási ciklus 3 órától akár 8-ig is eltarthat, és addig nem tudok más mosást indítani, hacsak nem teregetek ki szárítóra. Nekem ez nem gond, mert este mosok késleltetés funkcióval, és reggel kiveszem a száraz ruhát, amibe akár el is megyek dolgozni.
  • Ha meghibásodás van, akkor lehet, hogy mind a két gép elromlik és helyett vagy egy új hasonlót vagy két külön gépet kell ismét venni. Ez lehet murphy törvénye is J Ami elromolhat el is romlik…

Szárítógépek előnyei

  • Először is a ruháim csodásak. Sokkal puhábbak, illatosabbak mint ha a levegőn száradtak volna. A törölközőim soha sem keményednek meg, és az ágyneműm higiénikus még vasalás nélkül is. (Bocsánat, de nem szeretek vasalni)
  • A lakásom megóvom a penészesedéstől, hiszen egy szárítással akár több liter vizet nem engedek pára formájában a falaimra. Ez az egészségem miatt is fontos.
  • Külön is tudom, használna a funkciókat, nem muszáj kombinálni, így egy kézzel kiöblített felsőt pikk-pakk megszáríthatok az esti bulira.
  • Sokat sportolok és a sportcipőmet is így szárítom, így nem büdös és teljesen higiénikus lesz.
  • A mosó-szárítógép a modern technológiája segítségével érzékeli a benne lévő ruhák mennyiségét. A készülék az észlelt töltethez igazítja a program hosszát. Így vizet, és áramot is csak annyit használ, ami minimum szükséges. Ez gazdaságos működtetést biztosít. A modern mosó-szárítógépek ezt már majdnem mind tudják.
  • Kényelmes a használata, és ha szmog riadó van, akkor se lesz tele a ruhám káros szálló porral.
  • Speciális eset vagyok, de sajnos allergiás vagyok a poratkára, így őket kiirtom a szárító funkcióval és sokkal nyugodtabban alszom és élek az otthonomba.
  • Sosincs macskaszőr, kutyaszőr a ruháimon, mert a szárítógép eltávolítja a szöszüket, hajat és szőrt.

Gondolkodjon Ön is, mert imádni fogja a szárítógépet. Magyarországon is zord az ősz és tél, amikor nem lehet kinn teregetni. Kényelmesen, kis áramfogyasztással lesznek puha és száraz ruhái.

Ismerje a Gorenje WD10514 Elöltöltős mosó-szárítógépet amelyet én is vásároltam.

mosó-szárítógép

Ennek a kiváló mosó és szárítógép Energiaosztály besorolása „ A”, így gazdaságos használni. Mosó töltetkapacitás: 10 kg, szárítógép kapacitása pedig 7kg. Megbízható és tartós működéséért a Inverteres PowerDrive motor felel. Centrifuga fordulatszám: 1.400 rpm ami azt jelenti, ha szárítási funkció nélkül használná, akkor is gyorsan megszárad a ruhája.
LED kijelzőjén könnyedén követheti a folyamatokat és hangjelzésekkel is kommunikál a gép.
16 programja ideális mindenkinek:
Programok: Pamut, Szintetikus és színes ruhanemű, Gyapjú program, Vegyes program, Farmer
Speciális programok: Babaruha / Antiallergén műszálas program / 15 perces gyorsmosás, Gyors szárítás, Előmosás, Szivattyú stop.
Természetesen Ön is tudja a hőmérsékletet szabályozni a mosásnál, és a gép működését késleltetetheti, ha szükséges.
Biztonságos, mert van benne túlfolyás elleni védelem, és gyerekzár is.

Kattintson ide és vásárolja meg a Gorenje onlineMárkaboltban >>>

Tudjon meg többet:

Miért ne vegyen mosó-szárítógépet?

Hogyan válasszunk mosó-szárítógépet

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Okt 29.