Mitől lesz több egy mosogatótál?

Megfordítható mosogatómedence

Mitől lesz több egy mosogatótál?

Ha mosogatómedencét vásárol az ember, sokszor nem is tudja, milyen sok lehetősége van, már ami a kiegészítőket illeti. A keresés a legtöbb esetben azt foglalja magában, hogy a vásárló összehasonlítja a termékek típusát és a kivitelezését.

Az ideális mosogatómedence kiválasztásakor viszont sokkal több szempont van, amit érdemes körültekintően átgondolni. Például nem mellékes, hogy a modell megfordítható-e vagy sem (ha esetleg konyhafelújítás előtt áll, és utólag meggondolja magát…), mint ahogy az sem, hogy rendelkezik-e a kiszemelt típus vízkárokat megelőző túlfolyóval vagy dugóemelővel…

A megfordíthatóság azt jelenti, hogy a mosogatómedence teljesen szimmetrikus, így Ön döntheti el, hogy melyik oldalon kapjon helyet a medence. Ha viszont a csaplyuk előre ki van alakítva, vagy dugóemelő is van benne, akkor nem lehet megfordítani.

Az anyagvastagság általában 0.6 és 1mm között van, ami a mosogató minőségétől és a medence mélységétől is függ természetesen.

Mosogatómedencék különböző felülettel kaphatók, így Ön könnyedén ki tudja választani a pénztárcájának, igényeinek és ízlésének megfelelőt. 

A túlfolyó egy hasznos kiegészítő, ami megakadályozza, hogy a konyháját elárassza a víz.

A dugóemelővel a dugót tudja kihúzni, vagy a víz útját elzárni anélkül, hogy a szennyezett vízbe nyúlna. A segítségével nagyon könnyedén lezárhatja a medencét, ha úgy dönt, hogy vízzel töltené meg pl. az edények beáztatásához.

Ami a lefolyókat illeti: típusuk és méretük alapján megkülönböztetünk hagyományos 1 ½-es gumidugós lefolyót, valamint 1 ½-es és 3 ½-es szűrőkosaras lefolyót.

Ezek mellett egyes mosogatótálcák tartozékokkal is rendelkeznek pl. rögzítőkarmok, tömítő szalag, lefolyó garnitúra, sőt vannak olyan modellek, amelyeknél a szifoncsomag is alaptartozék.

Egyesek csepptálcával vannak felszerelve, melyet az edények szárítására vagy az ételek előkészítésére is használhat. Nagyon praktikus tartozék, emellett pedig a tisztítása is könnyű.

Kapható (vannak olyan modellek, amelyeknél alaptartozék) gyümölcsmosó kosár is, eltérő méretben. Ezt a tartozékot öblítéshez, szárításhoz, zöldségek és gyümölcsök tisztításához is használhatja.

A Blanco mosogatói között talál olyant, amelyre egy elcsúsztatható vágódeszka helyezhető. Így munkafelületet nyer, ha a csepegtetőt vagy a mosogatgató medencén is tud dolgozni.

Ajánlom figyelmébe, az exkluzív, de stapabíró gránit mosogatókat. 

A gránitból készült mosogatók a legtartósabb mosogatók közé tartoznak. Mivel óriási terhelésnek vannak kitéve elsődleges, hogy folt és karcállóak legyenek. Szerencsére ez így van. Azonban, ha mégis folt keletkezne rajta, mert megfogná valamilyen étel, azt könnyedén le tudjuk takarítani. A karcolódásokat is eltávolíthatóak. Előnye hogy rengeteg formában és színben kaphatóak.Van  sarokba tehető, vagy kerek, kis nagy medencés, csöpögtetés…. minden mi szem szájnak ingere.

Ha bármilyen kérdése van a termékekkel, vagy a fenti tartozékokkal kapcsolatban, hívja mosogatómedence szakértő kollégámat a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 06.