Miért jó a rozsdamentes mosogatótál?

Blanco mosogatómedence

Miért jó a rozsdamentes mosogató?

A kerámai és gránit mosogatómedencék népszerűbbé válása az utóbbi években kicsit elterelte a figyelmet a klasszikus rozsdamentes társaikról. Milyen előnyei vannak a rozsdamentes mosogatómedencének?

 

Klasszikus. Kortalan. Egyszerűen szép. Az anyag természetéből adódóan a konyhai mosogatómedencék rendkívül ideális alapanyaga. Azonban az sem mindegy,milyen rozsdamentes acélból készül a termék.

Ha biztosra akar menni, válassza a Blanco márkát, amely kizárólag a legmagasabb igényeknek megfelelő modelleket dob a piacra – mind funkcionalitásában, mint pedig megjelenésében és anyagában.

A rozsdamentes mosogatómedence egyik vitathatatlan előnye, hogy a semleges színénél fogva bármilyen környezetbe jól illik. Mindegy, milyen színű a konyhabútora, vagy milyen a fal színe a konyhájában. Ezen kívül rendkívül tartós, és egy nagyberuházáskor pl. konyhafelújításkor ez nem elhanyagolható tényező. Ez az anyag évekkel később is megőrzi a minőségét és a ragyogását.
Nem rozsdásodik, ezen kívül hő- és fényálló, az sem „érinti meg”, ha egész nap tartós, erős napsugárzásnak van kitéve. Nem fog megfakulni. Ez a medence teljes mértékben hőálló. Akár a forró, tűzhelyről leemelt serpenyőt is ráteheti, ha siet.

A higiénia különösen fontos, ha a konyháról, konyhai munkákról van szó, hiszen ott tároljuk és készítjük el az ételeinket. Ilyen szempontból is előnyös a Blanco rozsdamentes medence, hiszen a felülete sima és pórusmentes. A szennyeződések így nem tudnak megtapadni rajta, és a baktériumok is nehezebben szaporodnak el, mert nincsenek rések, amelyekben meg tudnának tapadni.

Az idő vasfoga sem árthat neki

Még egy érv mellette, hogy a rozsdamentes acél rendkívül strapabíró. Masszívan ellenáll a háztartási savakkal (ecet, citromsav), és a foltokkal szemben.

Az ápolása is egyszerű, megőrzi a csillogását és az értékét akár évtizedeken keresztül. Időnként a szépsége fokozása érdekében érdemes extra ápolószerrel kényeztetni. Ilyen például a Blanco Polish, amely eltávolítja a kisebb karcokat, és az apróbb nyomokat, emellett pedig ragyogást kölcsönöz a mosogatómedencének.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 09.