Melyik porszívó való nekem?

porszivo-valaszto

Porzsákos, tartályos, 2in1, akkus, robotporszívó…

A porszívó kiválasztását sokféleképpen meg lehet közelíti, hiszen az igények a prioritások és a lehetőségek otthononként elértőek, ennek megfelelően minden vásárlónak más és más a fontos.

Egy porszívó esetén rengeteg termékjellemzőt is meg lehet különböztetni, így a kiválasztás során fontos megismerni az egyes paramétereket.

A leggyakoribb hiba egy porszívót akarunk választani nem pedig azt a készüléket, ami személy szerint nekünk való. Az energiacímke tartalmazza a főbb paramétereket, de ettől nem lesz a porszívó a Nekünk tökéletes.

Az energia címkéről megtudjuk, hogy mekkora az energia felvétele, milyen halk vagy hangod se nem tudjuk meg az egyediségeket.

A legfontosabb a porszívóknál

Az első cél hogy a kiválasztott porszívó hatékonyan takarítson. Nézzük meg a legfontosabbat, a por felszedési képesség. Ez a tulajdonság annak függvényében is változik, hogy a készüléket szőnyegen vagy kemény padlón használjuk. Az otthonok zömében mindkettő megtalálható, ezért azt érdemes mérlegelni, hogy melyik felületből van több, illetve melyiken kívánják a porszívót többet használni. A por szerződési képességre vonatkozó információt az energiacímke tartalmazza. Sajnos 2019 év elején az Európai Unió Bírósága hatályon kívül helyezte a porszívók energiacímkéinek alkalmazását elrendelő döntést, így már nem kell energiacímkét adni a porszívók mellé. Ezeket az adatokat a címke hiányában, keresse a termékleírásoknál.

A porszívó energiacímkéje

Az energiacímke nem olyan, mint az UFO-k, vagyis nem attól függ, hogy hiszünk e benne vagy sem. Az energiacímke adatai megbízhatóak és hatékony segítséget nyújtanak a készülékek összehasonlításához. Itt már kiválaszthatjuk a megfelelő teljesítményt és a padlónkhoz viszonyított legjobb készüléket. (Sajnos 2019 év elején az Európai Unió Bírósága hatályon kívül helyezte a porszívók energiacímkéinek alkalmazását elrendelő döntést, így már nem kell energiacímkét adni a porszívók mellé. Ezeket az adatokat a címke hiányában, keresse a termékleírásoknál.)

Viszont ahogy már említettem, ezen adatokon túl, számos további szempont létezik a porszívóknál, amelyek fontosságát az egyedi igények határozzák meg.

Fontos részletkérdések a porszívó választásnál

Mekkora lakás? (vannak óriási XL-es porzsákok)
Van- e allergiás vagy háziállat a háztartásban?
Milyen porvisszabocsájtási szűrővel rendelkezik a porszívó?
Milyen hosszú a kábel? Akarunk egyáltalán kábeles porszívót?
Milyen tartozékokkal bír a porszívó?
Miből készült a porszívó cső?
Fordul-e a porszívó kereke?
Hogyan szabályozható a porszívó teljesítménye?
Hol található a teljesítmény szabályozó gomb?
A készülék kinézete, dizájnja megfelel-e nekünk?
Porzsákos vagy porzsáknélküli porszívót szeretnénk?
Hol és hogyan akarjuk tárolni?

Tévhitek a porzsákos porszívóról

A tartályos készülékek szűrője hamar eltömődik és csökken a szívó képesség.

Vannak olyan porzsákos porszívók is amelyek nem igényelnek karbantartást és semmiféle eltömődés veszély nem áll fenn. Erről a nagyteljesítményű cyklone (ciklon) szűrő, azaz a levegőáramoltatásos előszűrő tehet. Ugyanis a cyklone szűrő remekül szét tudják választani a port a levegőtől így a szűrő nem fog eltömődni. Ezért a teljesítmény nem csökken akkor sem, ha a porzsák töltődik. Emiatt lehet akárhány macskája a porszívó megbízhatóan fog takarítani.

MEGNÉZEM a Bosch hatékony porszívóit >>

2in1 kézi porszívók, vagy akkumulátoros porszívók

Ezek a készülékek könnyűek, praktikusan tárolhatóak, ezentúl mindig kéznél lehetnek. Kezdetekben a funkciójuk a hirtelen keletkező porszívózás igény kielégítése volt. A kiborult hamutartó, morzsa és a kisgyermekek ügyetlenségéből adódó szennyeződések pikk-pakk feltakarítására találták ki. Ezen esetekben tényleg hasznos, ha egy két mozdulattal megoldható a probléma, mint előszedni a rendes porszívót. Mára azonban az akkumulátor fejlődésével az akkumulátoros porszívóknak érezhetően megnőtt az üzemideje, így az egész lakást tisztán tartható vele. Valójában, azonban azt kell mondjam, hogy még mindig másodlagos porszívók, mert sajnos még nem olyan hatékonyak mint a hagyományos társaik. Tehát fantasztikusan gyorsan kitakaríthatunk velük, és elképesztő könnyedén, de azért érdemes havonta elővenni a hagyományos porszívót, amely mélyen, és sokkal precízebben kitakarít.

Könnyítse meg az életét, vagy a szeretteijét és vásároljon Bosch vezetéknélküli porszívót.

MEGNÉZEM a Bosch vezetéknélküli porszívóit >>>

Robotporszívó

A robotporszívók még praktikusabbak. Ezeknél a modellek maguktól elvégzik a porszívást. Csodálatosan hangzik, igaz? Nem véletlenül egyre népszerűbbé válnak. Persze az is segít ebben, hogy az árszintjük jelentősen csökken, a technológiájuk pedig nagymértékben fejlődik. A mai modellek jelentős része már visszatér a töltőre, nem esik le a lépcsőn, sőt nem megy neki semminek. Vannak olyan robotgépek, amelyek még a küszöbbel is megbirkózik. Szisztematikusan járja be a tisztítandó felületet. De bármennyire is fejlődött a technika a készülékek még mindig nem raknak rendet. J Sajnos nagymértékben a kapacitásunk sem lett nagyobb. ez pedig azt jelenti, hogy használatuk még nem képes kiváltani teljes egészében a hagyományos porszívózást, csak csökkenteni a fáradtságos munkára szánt időt.

MEGNÉZEM a robotporszívókat >>>

A fentiekből kiderült, hogy egy tiszta otthonhoz szükség van tradicionális porszívóra, sajnos nem tudjuk nélkülözni őket, bár nem kizárt azonban hogy a jövőben ezek a porszívók is kilépnek a másodlagos szerepkörből.

MEGNÉZEM a porszívó kínálatot >>>

Kérdése van, hívja szakértőinket, akik segítenek az Önt legjobban kiszolgáló porszívó kiválasztásában. Tel: +36-1/478-2128

Olvasson még a porszívókról:

10-ből 9-en itt hibáznak porszívó-vásárlásakor

Miért ne vegyen porzsákos porszívót?

Hogyan válasszunk porszívót?

Ötletek kis lakásban élőknek…

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Febr 27.