facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Melyik porszívó való nekem?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Porzsákos, tartályos, 2in1, akkus, robotporszívó…

A porszívó kiválasztását sokféleképpen meg lehet közelíti, hiszen az igények a prioritások és a lehetőségek otthononként elértőek, ennek megfelelően minden vásárlónak más és más a fontos.

Egy porszívó esetén rengeteg termékjellemzőt is meg lehet különböztetni, így a kiválasztás során fontos megismerni az egyes paramétereket.

A leggyakoribb hiba egy porszívót akarunk választani nem pedig azt a készüléket, ami személy szerint nekünk való. Az energiacímke tartalmazza a főbb paramétereket, de ettől nem lesz a porszívó a Nekünk tökéletes.

Az energia címkéről megtudjuk, hogy mekkora az energia felvétele, milyen halk vagy hangod se nem tudjuk meg az egyediségeket.

A legfontosabb a porszívóknál

Az első cél hogy a kiválasztott porszívó hatékonyan takarítson. Nézzük meg a legfontosabbat, a por felszedési képesség. Ez a tulajdonság annak függvényében is változik, hogy a készüléket szőnyegen vagy kemény padlón használjuk. Az otthonok zömében mindkettő megtalálható, ezért azt érdemes mérlegelni, hogy melyik felületből van több, illetve melyiken kívánják a porszívót többet használni. A por szerződési képességre vonatkozó információt az energiacímke tartalmazza. Minden készülék esetében megtalálhatóak ezen adatok és ez által egyes modellek könnyedén összehasonlíthatóak.

A porszívó energiacímkéje

Az energiacímke nem olyan, mint az UFO-k, vagyis nem attól függ, hogy hiszünk e benne vagy sem. Az energiacímke adatai megbízhatóak és hatékony segítséget nyújtanak a készülékek összehasonlításához. Itt már kiválaszthatjuk a megfelelő teljesítményt és a padlónkhoz viszonyított legjobb készüléket.

Viszont ahogy már említettem, ezen adatokon túl, számos további szempont létezik a porszívóknál, amelyek fontosságát az egyedi igények határozzák meg.

Fontos részletkérdések a porszívó választásnál

Mekkora lakás? (vannak óriási XL-es porzsákok)
Van- e allergiás vagy háziállat a háztartásban?
Milyen porvisszabocsájtási szűrővel rendelkezik a porszívó?
Milyen hosszú a kábel? Akarunk egyáltalán kábeles porszívót?
Milyen tartozékokkal bír a porszívó?
Miből készült a porszívó cső?
Fordul-e a porszívó kereke?
Hogyan szabályozható a porszívó teljesítménye?
Hol található a teljesítmény szabályozó gomb?
A készülék kinézete, dizájnja megfelel-e nekünk?
Porzsákos vagy porzsáknélküli porszívót szeretnénk?
Hol és hogyan akarjuk tárolni?

Tévhitek a porzsákos porszívóról

A tartályos készülékek szűrője hamar eltömődik és csökken a szívó képesség.

Vannak olyan porzsákos porszívók is amelyek nem igényelnek karbantartást és semmiféle eltömődés veszély nem áll fenn. Erről a nagyteljesítményű cyklone (ciklon) szűrő, azaz a levegőáramoltatásos előszűrő tehet. Ugyanis a cyklone szűrő remekül szét tudják választani a port a levegőtől így a szűrő nem fog eltömődni. Ezért a teljesítmény nem csökken akkor sem, ha a porzsák töltődik. Emiatt lehet akárhány macskája a porszívó megbízhatóan fog takarítani.

Most lepje meg kedvesét, szüleit Bosch vezetékes porszívóval, mert 2018.12.31-ig 2+3 év gyári garanciát ad!

MEGNÉZEM a Bosch vezetékes porszívó akciót >>

2in1 kézi porszívók, vagy akkumulátoros porszívók

Ezek a készülékek könnyűek, praktikusan tárolhatóak, ezentúl mindig kéznél lehetnek. Kezdetekben a funkciójuk a hirtelen keletkező porszívózás igény kielégítése volt. A kiborult hamutartó, morzsa és a kisgyermekek ügyetlenségéből adódó szennyeződések pikk-pakk feltakarítására találták ki. Ezen esetekben tényleg hasznos, ha egy két mozdulattal megoldható a probléma, mint előszedni a rendes porszívót. Mára azonban az akkumulátor fejlődésével az akkumulátoros porszívóknak érezhetően megnőtt az üzemideje, így az egész lakást tisztán tartható vele. Valójában, azonban azt kell mondjam, hogy még mindig másodlagos porszívók, mert sajnos még nem olyan hatékonyak mint a hagyományos társaik. Tehát fantasztikusan gyorsan kitakaríthatunk velük, és elképesztő könnyedén, de azért érdemes havonta elővenni a hagyományos porszívót, amely mélyen, és sokkal precízebben kitakarít.

Könnyítse meg az életét, vagy a szeretteijét és vásároljon 2018.12.31-ig Bosch vezetéknélküli porszívót és a 10%-ot a vételárból visszakap.

MEGNÉZEM a Bosch 10% visszajár akciót >>>

Robotporszívó

A robotporszívók még praktikusabbak. Ezeknél a modellek maguktól elvégzik a porszívást. Csodálatosan hangzik, igaz? Nem véletlenül egyre népszerűbbé válnak. Persze az is segít ebben, hogy az árszintjük jelentősen csökken, a technológiájuk pedig nagymértékben fejlődik. A mai modellek jelentős része már visszatér a töltőre, nem esik le a lépcsőn, sőt nem megy neki semminek. Vannak olyan robotgépek, amelyek még a küszöbbel is megbirkózik. Szisztematikusan járja be a tisztítandó felületet. De bármennyire is fejlődött a technika a készülékek még mindig nem raknak rendet. J Sajnos nagymértékben a kapacitásunk sem lett nagyobb. ez pedig azt jelenti, hogy használatuk még nem képes kiváltani teljes egészében a hagyományos porszívózást, csak csökkenteni a fáradtságos munkára szánt időt.

MEGNÉZEM a robotporszívókat >>>

A fentiekből kiderült, hogy egy tiszta otthonhoz szükség van tradicionális porszívóra, sajnos nem tudjuk nélkülözni őket, bár nem kizárt azonban hogy a jövőben ezek a porszívók is kilépnek a másodlagos szerepkörből.

MEGNÉZEM a porszívó kínálatot >>>

Kérdése van, hívja szakértőinket, akik segítenek az Önt legjobban kiszolgáló porszívó kiválasztásában. Tel: +36-1/478-2128

Olvasson még a porszívókról:

10-ből 9-en itt hibáznak porszívó-vásárlásakor

Miért ne vegyen porzsákos porszívót?

Hogyan válasszunk porszívót?

Ötletek kis lakásban élőknek…


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA