Mekkora a tökéletes mosogató?

mosogató méret

Mekkora a tökéletes mosogató? 

A konyha elengedhetetlen része a mosogatómedence!

A „szabály” hogy nem mindig a nagyobb a jobb!

De akkor mégis hogyan válasszuk ki a nekünk való mosogatómedencét?

Nyilvánvaló, hogy szüksége van mosogatóra, de ha van mosogatógépe, akkor nem biztos hogy egy több tálcás, csepegtetős fazon kell önnek.

Lehet, hogy egy kisebb mosogató elég az ételek előkészítéséhez.

A tökéletes fényviszonyokért, ha teheti, tegye az ablak alá. Azonban itt is végig kell gondolnia a méretét, mert elronthatja azzal, ha egy keskeny ablak alá egy óriási méretűt helyez, vagy pont fordítva. Itt az arányok nagyon fontosak a kinézet miatt. Lehet már ablak alá szerelhető mosogató csaptelepet is választani. Erről ide kattintva olvashat.

De mi van. ha Ön egy rendkívül széles, akár 3 medencés mosogatót szeretne? Azt tanácsolom, hogy úgy helyezze el, hogy az legyen a konyha éke. Központi helyre kerüljön. A gránit mosogatómedencék, tartósak és sokáig szépek maradnak, amellett, hogy eszméletlen sok színben és formában tudja beszerezni őket. Így akár dönthet úgy is, hogy meghökkentően kirívót választ a konyhabútorba és ezzel máris egy különleges, egyedi hatást érhet el.

Amikor tervezi a költségeket, nem hagyhatja ki a mosogatót sem. Amennyiben ön tényleg sokat használja majd, akkor érdemes beruháznia, hiszen nagy terhelést kell kiállnia. Ha Ön ritkábban főz, akkor vannak fontosabb, minőségi gépek melyekre több pénzt szánhat.

Gondolja végig azt is, hogy hányan fordulnak meg a konyhában. A tágas mosogató lehetővé teszi, hogy több ember dolgozhasson benne anélkül, hogy zavarnák egymást.

Ha már megvan a konyhabútor, akkor azt is figyelnie kell, hogy vannak olyan mosogató medencék, amelyekhez széles szekrényre van szükség. Így figyeljen oda, hogy milyen széles a mosogatómedence, amit választ.

Ha van konyhaszigete, praktikus lehet a konyhába 2 mosogatómedencét telepíteni . A nagy mosogatómedence a konyha részben van, és a konyhaszigetben pedig egy aprócska, de annál hasznosabb kis medence. Ezt használhatja egy pohár víz kitöltéséhez, vagy akár egy tányér elöblítéséhez.

Böngésszes az egyedi Blanco mosogató medencék között >>>

 

Amennyiben maradtak Önben kérdések, olvassa el az alábbi írásainkat:

Gránit vagy rozsdamentes mosogató

10 év múlva is ugyan olyan mosogató

Szeretné az életstílusát megjeleníteni a konyhájában?

Milyen csapot vegyek?

Hogyan válasszunk mosogatótálcát?

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Febr 28.