facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

A LEGFONTOSABB TRENDEK A KONYHAI TERVEZÉSBEN 2018-BAN

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Változások 2018-ban a konyhában

Teljesen megváltozott a konyha szerepe napjainkra. Régen a ház eldugott részében volt, és csak a cselédek látták. Napjainkban azonban az otthonunk egy csodás része, amelyet szívesen mutogatunk, és formálunk az egyéniségünknek megfelelően.

2018-ban a konyha az otthon fő témája. Ez az a hely, amely a nap kezdetén vagy egy hosszú nap után össze hozza a családot. Ezért fontos, hogy itt is paradicsomi legyen a hangulat és szépségében, melegségében összhangot sugározzon.

A technológiai fejlődés és a változó társadalmi dinamika nagymértékben hozzájárult a modern konyha kialakulásához. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a nyitott koncepciójú otthonokra, amelyek a konyha körül forognak, így mindenki együtt lehet. Mint minden modern dizájn trend, a tiszta és egyszerű stílusok itt is tarolnak. A természetes fény pedig a konyhaterület általános megjelenésének és funkciójának lényeges elemévé vált.

Nézzük a legversenyképesebb koncepciókat 2018-ban.

Okos konyhák

A technológia teljes erővel belépett a konyhába, és nem csak díszes modellek és készülékek formájában. Ma már rendelkezésére áll egy konyha, amely táv irányítható, önműködő, vagyis intelligens - a csaptelepektől a háztartási gépeken át a világításig. Szenzorok, intelligens modulok vesznek körül és segítik az életünket, nagy örömünkre.

Egyszerűbb megoldásokkal kezdődőt ez a változás, mint a mozgásérzékelős csapok. Aztán jött a világítás, amely mozgásérzékelős vagy akár távolról irányítható. Nagyobb beruházás követte, de annál hasznosabb, az okos háztartási gépek. Pl. egy hűtőszekrény, ami tudja, hogy mikor járnak le a dolgok benne, vagy akár az okos telefonján megnézheti a boltban, hogy mi fogyott éppen ki. Hamarosan lesznek olyan háztartási gépek, melyek kommunikálnak egymással. Pl. a hűtőszekrény a tartalma alapján felajánl Önnek egy receptet. Ezt ön elfogadja. Erre a jelzésre a sütő már melegíti is magát a tökéletes hőmérsékletre, és a mosogatógép is készül a zsíros edények elmosogatására.

Az egyik kedvenc okos készülékem a kávéfőző. Az okos telefonon egy gombnyomás az ágyból és tényleg a kávé illatára ébredhet.

A mosógép, mosogatógép is irányítható wifi-n keresztül a munkahelyéről, hogy tiszta otthon várja.

A technológiai integrált konyhák egyre népszerűbbek. Kétség kívül ez az egyik legnagyobb tendencia a 2018-ban.

Fehér és szürke dizájn

Idén továbbra is divat, hogy a szekrény színe fehér marad, és nem meglepő módon a szürke szín is előtérbe kerül.

A fehér még mindig nagy kedvenc a konyhaszekrények és háztartási gépek számára. Az otthontulajdonosok szeretik a tiszta fehér megjelenését, ami különösen előnyös, hiszen tágít és könnyedén tisztán tarható. A fehér szekrények és gépek, egyszerűen szépek és időtállóak, és szinte bármilyen konyhai stílusban használhatók.

De nem csak a hófehér konyhaszekrény a hófehér háztartási gépekkel hódit, hanem a fehér konyhabútor és nemesacél, inox színű gépek párosítása is. Ez 2018-ban is jellemző marad. (erről később bővebben olvashat)

A másik nagyon gyakori és praktikus színválasztás a szürke. A szürke szekrények hasonlítanak a kaméleonhoz. Sokoldalúak, és bármilyen megjelenéssel vagy elképzeléssel összeegyeztethetőek. A szürke szekrények nagyszerűen működnek, természetes elemekkel illetve, elütő modern elemekkel is.

Egy biztos, 2018-ban és a jövőben is a fehér és szürke kombinációval nem tud félre nyúlni. Modern, tiszta megjelenést kap évekig.

Stresszmentes környezet

A vintázs, régies stílus is még mindig népszerű. Az otthonunk kialakításánál, és természetesen a konyhánál, a lényeg, hogy stresszmentes tereket alakítsunk ki magunk körül. Ha Önnek ez a vintázs életérzés, ami a vidéki otthonokat jellemzi, akkor erre van szüksége, ne hagyja magát, és alakítson ki ilyen helyiségeket.

Sok ember számára azonban, a stresszmentes környezet az egyszerűbb, letisztult, formákat, agyagokat jelenti. Így a konyhák dizájnja is egyre praktikusabb és simább lesz. A fehér és szürke konyhák is ezért népszerűek, mert ezek esetében is az egyszerűségé a szerep.

Itt el kell dönteni, hogy természetes anyagokat akar használni, vagy iparibb kinézet, a fémszínek nyugtatják inkább.

Ajánlom, hogy váljon meg a mennyezetig érő szekrényektől és adjon teret magának. Amúgy is utál az ember létrára mászni az edényekért. Akkor inkább legyen kényelmesen elérhető minden. A vizuális terek növelése által nagyobbnak és világosabbak fog tűnni a konyhája. A stressz mentességhez nélkülözhetetlenek a terek, a természetes fény!

4. Az inox még mindig király

Az inox gépek még mindig feldobják a konyhát. A gyártók már tudnak ujjlenyomat mentes inox háztartási gépeket gyártani, melyeket tényleg nem kell minden nap törölgetni. Tökéletes kontrasztot hozhatunk létre egy fehér konyhabútor és inox gépek felhasználásával. A lágyabb és semleges színekbe is életet visznek az inox készülékek. A kontrasztos konyhák napjainkban is hódítanak, és letisztult stílusról árulkodnak.

Konyhagépek forradalma

Ahogy az előbb is említettem a rozsdamentes acél készülékek uralják a piacot, de egyre gyakoribbak a színes háztartási gépek is. Az emberek szeretnek kísérletezni és egyre nagyobb igény van, élénk színű hűtőszekrények, mosógépek, mosogatógépek iránt.

A nagyobb ipari konyhákba, vendéglőkbe még nem gyűrűzött be a színek szeretete a háztartási gépek terén, azonban az ott használatos indukciós főzőlapok szeretete, már teljesen átjárja az otthonokat. 2018 abszolút az indukciós főzőlapok éve lesz és a beépítések száma csak nőni fog. Felismerte a világa az indukciós főzőlapok hatékonyságát, gyorsaságát és gazdaságosságát is.

A sütő világában is zajlik a változás. A gőzölős sütők egyre divatosabbak, és egészséges mivoltjuk miatt már szinte "kötelező" készülékekké válnak. Az ételeket sokkal gyorsabban megfőzik, és az élelmiszer-tápanyagokat és ízeket jobban megtartják, mint a hagyományos sütők.

Vásárlóink kedvenc Whirlpool indukciós főzőlapját ide kattintva tudja megnézni!

Remélem adtam Önnek néhány ötletet, és sikerül stresszmentes helyiséggé alakítani konyháját.

Nézze meg a jövő beépíthető sütőjét! A sütők Lexusa.... (kattintson a szövegre)


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA