facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Keskeny elöltöltős és felültöltős mosógépek 2018-ban

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Kicsi a fürdőszobája?

A konyhában még maradt 45 cm hely ahova beférne egy mosógép?

A keskeny mosogatógépek miben különböznek mint  a standard társaik? 

Sok a kérdése egy keskeny mosógép vásárlása előtt, de bármi is az oka annak, hogy ön keskeny mosógépet szeretne, én segítek választani.

Ne érezze magát kevesebbnek, ha kicsi helye van és nem tud egy óriási mosógépet vásárolni, mert a gyártók gondolnak Önre is és szuper tulajdonságokkal szerelik fel a keskeny mosógépeket is.

A keskeny mosógépek között is van többféle.

Az elöltöltős mosógépek nem keskenyek, hanem a mélységük keskenyebb. Tehát pl. 60 cm szélesek,de csak 42 cm mélyek. Így nem lógnak be a térbe.

A felültöltős keskeny mosógépek mélysége 60 cm körül mozog, de keskenyek, akár 40 cm szélesek csak. A felültöltös mosógépek kisebb helyre beférnek, de belógnak a fürdőszobába.

A megfelelő gép kiválasztása, se kis feladat, így most nézzük át együtt.

Kapacitás

Természetesen a keskeny mosógépeknek kisebb a kapacitása. 4-8 kg-ig terhelhetőek, de jellemzően 6-7 kg a töltetük. Az, hogy mennyi ruhát tud mosni a gép egyszerre, és mennyit használja, nagyban befolyásolja a fogyasztást is. Fontos, hogy mérlegelje, hosszútávon milyen gépre van szüksége. Ha ugyanis túl kicsi a mosógép, sokat kell használni, és többet fogyaszt, mintha ugyanazt a mennyiséget egy nagyobb mosógépben mosta volna. Ha túl nagy és nem rakja tele, szintén gazdaságtalan, annak ellenére, hogy vannak már olyan programok, melyek fél töltethez (is) használhatók. Ahogy egyedülállóknak fölösleges a 11 kg-os, a nagyobb családban végzetes lehet egy normál, 5 kg-os mosógép.

Átlagos használat, és ruhamennyiség esetén, az ajánlott:

  • 1 főre: 3-4,5 kg
  • 2 főre: 5-5,5 kg
  • 2 gyermekes családnál: 5,5-6 kg
  • 3 vagy több gyermekes család esetén 6 kg feletti

Többet szeretne tudni, olvassa el a Mekkora kapacitású mosógépet válasszak? írásomat is.

Ha van már szárítógép, tanácsos olyan mosógépet választani, amely ugyanakkora töltetet képes kezelni, így nem kell az adagokkal vacakolni.

4-4,5 kg-os kapacitású keskeny mosógépek

5- 5,5 kg töltetsúllyal rendelkező keskeny mosógépek

6-7 kg töltetsúllyal rendelkező keskeny mosógépek

7 kg fölötti kapacitással rendelkező keskeny mosógépek

Energiatakarékosság

Nélkülözhetetlen megnézni a keskeny mosógép energia besorolását. A gyártók éves szinten határozzák ezt meg. Az osztályzás A-G-ig terjed, a legjobb kategória az A+++, a legrosszabb pedig a G. Érdemes a jobb besorolású modellt választani, mert gazdaságosabban működik, ezáltal a környezetet is kíméli. (A mosógép energiafogyasztása függ a használattól is, erről olvasson bővebben itt .)

A+ A++ A+++

Centrifuga

Sokan kérdezik tőlünk a centrifuga számot. Hiszen minél nagyobb, annál kevesebb víz marad a kimosott ruhában. Ez szárítógép esetén is fontos, illetve a hagyományos szárításnál is időt tudunk vele spórolni. Fontos, hogy a magas fordulatszámot csak a kevésbé érzékeny ruháknál lehet használni, ugyanis a gyorsabb mozgás árt a finomabb textíliáknak.

Zajszint

Fontos, hogy megnézzük a zajszintjét egy mosógépnek, főleg ha kisgyermek van és éjszaka is mosni kell, vagy a konyhában helyeznénk el a készüléket. Egy átlagos beszélgetés 60 dB hangerővel bír. Ehhez az értékhez tudja hasonlítani a kiválasztott gép leírásában szereplő értéket. Ajánlom figyelmébe a Felszabadulhat a mosásban, mert létezik csendes mosógép című bolgcikkünket.

Programok

A leggyakrabban használt funkciók, mint a pamut, műszálas, főző és gyorsprogram minden készüléknél elérhetők. Ezen kívül számos specialitást találunk minden márkánál pl. anyag specifikus (selyem, gyapjú, finommosás…), illetve színekre optimalizált programok (fekete, fehér, színes ruháknak stb.). Ha kisbaba van a családban, megbízható választás lehet egy olyan gép, amelyben van valamilyen antibakteriális program. Ezek 80° C vagy annál is magasabb hőmérsékleten mosnak, rendkívül alapos öblítéssel a legapróbb mosószermaradványt is eltávolítják, és elpusztítják a baktériumok 99,999%-át! Ezek mellett a gyors program is nagyon népszerű a vásárlók körében.

Speciális funkciók

Ha mosógépet választ, az extra környezettudatos funkciókat is érdemes figyelni. Itt vannak például a különböző szupergazdaságos ECO-programok, amelyekkel a lehető legkevesebb vizet vagy áramot használhatja a mosáshoz.

Rendkívül hasznos a súlyautomatika, aminek akkor veszi igazán hasznát, ha nem szeretné megvárni, amíg a teljes adag szennyes összegyűlik. Ennek a funkciónak köszönhetően a mosógép 1-2 kiló ruhával is gazdaságos.

Létezik FreshCare+ funkció, amely frissen tartja a ruháit a mosás után is akár 6 órán keresztül, és megakadályozza a baktériumok elszaporodását a mosógépben.

Szuper dolog a 6. Érzék technológia felismeri a ruha mennyiséget, nedvszívó képességet és automatikusan beállítja a mosási ciklust, és a legjobb teljesítményt. Akár 50% energiát, vizet és időt is megtakaríthat vele.

Ha sok színes ruhája van, válassza a Colours 15° opciót és a készülék ugyanolyan tökéletesen mos 15 °C-on mint 40 °C-on, így hosszabb ideig őrizhetők meg az élénk színek.

Az időzítő funkcióval pedig az életéhez szabhatja a mosást. Állítsa be a gépet hogy hajnal 4 órakor kezdjen mosni, és Ön reggel 6-kor kiteszi a frissen mosott ruhát. Éjszakai áramot használ, és estére minden száraz.

És semmiképpen ne maradjon ki, hogy sok gépenk van már gyors programja amellyel akár 15 perc alatt tiszta lesz a ruha.

A gyerekek védelméért a gyerekzár funkcióra is figyeljen!

Ha szeretné tudni, hogyan használja mosógépét úgy, hogy minél tovább hibátlanul működjön, olvassa el tippjeimet!

Tekintse meg Mosógép Szalonunkban a keskeny mosógépeket. Itt a legnépszerűbb, készleten levő mosógépeinkkel és vásárlóbarát kedvezményekkel várjuk. Ha bizonytalan, melyik készüléket válassza, vagy kérdése van a termékkel, szállítással kapcsolatban hívja bátran mosógép szakértő kollégámat a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Tovább a mosógépekhez

Végül egy hasznos lista, amelyre szüksége lesz mosógépvásárláskor:
Ellenőrző lista a mosógép vásárlás előtt

Szuper ajánlat:

Igényes vásárlóink nem véletlen választják ezt a mosógépet, gazdaságos, A -30 % kategóriás fogyasztása mellett számtalan olyan extrával rendelkezik, amivel az Ön szívébe is belopja magát.

Érzékelői folyamatosan figyelik a ruhát, így mindig alkalmazkodik a tökéletes eredményért, és a gazdaságos működésért.

> A további extra funkciókért tekintse meg a készülék adatlapját!

Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA