facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Indukciós főzőlapról minden amit tudni szeretne

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

INDUKCIÓS Beépített főzőlapról

Zavarban van attól, hogy indukciós beépített főzőlapot válasszon ? „A tudás szabaddá tesz” mondják. Hát, Ön is tudjon meg sok mindent a beépíthető indukciós főzőlapról és pontosan tudni fogja, hogy szüksége van rá.

1. Hogyan működik egy indukciós főzőlap?

Az indukciós főzőlap kemény kopásálló üvegből készül, és csak akkor hevít fel, amikor edényt helyeznek rá - amint a serpenyőt eltávolítják (vagy amikor a zónát kikapcsolják), a hőtermelés leáll. Így energiatakarékos és biztonságos, mert nincs forró rész, amihez hozzáérhetne.

2. Beilleszthető-e a hagyományos vagy egy modern konyhába?

Az indukciós főzőlapok karcsúak, feketék és enyhén fényesek, gyakran rozsdamentes acél kerettel vannak körülvéve, és a munkaterület felületével egy síkban kell lenniük. Így királyivá varázsolja a konyha kinézetét, elégedett érzést keltve, legyen szó korszerű konyhai tervezésről, vagy a hagyományos dizájnról.

Nézze meg a Bosch főzőlap sütő szettet,amelyben még nem csalódtak a vásárlóink.

3. Milyen edényeket használhat egy indukciós főzőlapon?

Az indukciós főzőlapok jó minőségű edényeket igényelnek, sima, sík talppal a jó hő eloszlás érdekében. Győződjön meg róla, hogy a serpenyők aljai szennyeződés mentesek-e, hogy ne karcolják meg az üvegfelületet, és ugyanolyan átmérőjűek legyenek, mint az általuk elhelyezett zónák. A lényeg, hogy mágnesezhető edények legyenek, mert csak akkor érzékeli a főző zóna őket. Biztosan használható:

  • Rozsdamentes acél edények mágneses aljzattal
  • Zománcozott acélkannák
  • Öntöttvas edények

Ellenőrizheti, az edényeket, serpenyőket, hogy alkalmasak-e, úgy hogy egy mágnest az aljára helyez, és ha a mágnes megáll, a serpenyő alkalmas.

4. Energia hatékony az indukciós főzés?

Az indukciós főzés sokkal hatékonyabb, mint a kerámia főzőlapon való főzés, mivel a hő csak a tálat érintő területen keletkezik. Így nincs elvesztegetett hő, mint pl. egy gázfőzőnél. Az indukciós zóna automatikusan kikapcsol, ha a serpenyőt eltávolítják, így a legkevesebb áramot használja el. Arról nem is beszélve, hogy gyorsabban is működik, mint a kerámia, vagy villanytűzhely, így kevesebb időt használja.

5. Mi a helyzet az indukciós főzőlapon történő főzéssel?

Az indukció jobban szabályozható, mint a kerámia: azonnal beállítja a kimeneti teljesítményt, ha magasabb vagy alacsonyabb szintre állítja a beállítást, míg a kerámia zónánál hosszabb ideig tart a felmelegedés vagy a hűtés hatása.
Tanulságos ez az összehasonlító táblázat, amely a kerámia, az indukció és a gáz gyorsaságát vizsgálja:

3 liter víz felforrásához

Indukciós főzőlapon

5 perc

Gáz főzőlapon

9 perc

Kerámiai főzőlapon

11 perc


Néhány indukciós főzőlap rendelkezik booster funkcióval ami gyorsítja a főzési folyamatokat.

6. Biztonságos az indukciós főzőlap?

Gyermekeknél a legbiztonságosabb az indukciós beépíthető főzőlap. Az egyik oka, hogy nincs nyílt láng, vagy az edény mellett nem forrósodik fel a felület, így nincs égésveszély.
Gondoskodtak gyermekzárról is, ami azt jelenti, hogy ha be van kapcsolva a gyermekzár, akkor a zónákat nem lehet véletlenül bekapcsolni.
Van maradékhő jelzője is, amely a digitális kijelzőn megjelenik, (tehát mindig tudja, ha valamelyik zóna még meleg), illetve van automatikus kikapcsolási mód a túlmelegedés megelőzésére.

Az indukciós zónák biztonságosabbak lehetnek, mint a kerámia, mert a zónák sokkal gyorsabban lehűlnek, és nem termelnek hőt, hacsak nincs benne egy serpenyő.

7. Veszélyes az indukciós főzőlap, ha pacemakerrel rendelkezünk?

Hallom többször, hogy az indukciós zóna által létrehozott elektromágneses mező veszélyt jelenthet-e szívbetegeknek. Ezt nem támasztotta alá még semmilyen kutatás, és nem hallottam ilyen esetről sem, de a biztonság kedvéért kérdezze meg orvosát illetve a szívritmus-szabályozó gyártóját.

8. Hogyan tisztítson egy indukciós főzőlapot?

Mindig hagyja lehűlni a főzőlapot. A könnyű szennyeződést egyszerűen törölje puha ruhával, meleg vízzel és mosogatószerrel. Soha ne használjon súrolóporokat vagy pasztákat, fémvágókat, sütő tisztítószereket. Mivel az edény mellett nem forró az indukciós felület, ezért nincs ráégett étel, ezért tényleg elég csak letörölni a felületét.

Ha kíváncsi, mit tudnak az új főzőlapok a régiekhez képest, nézze meg itt!

Olvassa el, hogy még többet megtudjon: Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

Tekintse meg legnépszerűbb, készleten levő indukció főzőlapjainkat!

Ha bármilyen kérdése van a termékkel, vagy a szállítással kapcsolatban, javaslom, hívja főzőlapszakértő kollégámat közvetlenül a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Tovább a főzőlapokhoz!

Szuper ajánlat:

A Bosch PVS611FC1E Indukciós főzőlap energia hatékony és biztonságos indukciós főzőlap nagyon modern, stílusos kivitelezéssel, használata pedig rendkívül egyszerű.
Kisgyermekes családoknak is ajánlom, mivel gyorsan műkődik, és nincs égésveszély.

Ez egy ingyenes cikk, de megköszönöm, ha megosztja a Facebookján.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA