Hulladékkezelő - konyhamalac újratervezve

Konyhamalac újratervezve

Amikor kicsik voltak a gyerekek én voltam a konyhamalac. Mindent, amit meghagytak - persze nem a már megrágott, és szét pempősítettet - ételt megettem. Ez az alakomon nagyon is meglátszott…. De már vége! Most már van egy igazi konyhamalacom, és imádom.

 

Lett egy új szomszédom, aki Amerikából költözött ide, és az volt szinte az első amit beszereltetett. Amerikába ugyanis már nagy hagyománya van ennek a készüléknek. Persze én rögtön kérdezősködtem, hogy ezt nálunk is lehet? Nem fél, hogy eldugul majd a csatorna? Minden ételmaradékot beletesz?

Ő nagyon kedvesen elmondta nekem, hogy ez pont a dugulás megelőzésére szolgál, hiszen nagyon apróra darálja a maradékot, és így a vízzel együtt a csatornába folyik.
Aztán hazamentem és elkezdtem utána olvasni. Elég kevés információt találtam, de belevágtam és vettem egyet. Elmondhatom, hogy imádom!

Nálam a nagy családi étkezés után a maradékok vették át az uralmat a konyha felett. Azt se tudtam sokszor, mit hova tegyek. A szemetesbe, vagy a wc-n húzzam le, hiszen nincsenek csirkéink, meg disznóink akiknek a maradékot odaadnánk. Most, egyszerűen szinte mindennemű szerves hulladékot apróra daráltatok a kedvenc rőfimmel, s így azok vízzel keverve leengedhetőek a lefolyón, és az uralom ismét az enyém.
Eleinte féltem, hogy mi lesz, ha kicsit bénázok, és beleejtek egy kiskanalat, vagy ilyesmit.

De szerencsére férjem „szaktudása” a használati utasítás elolvasása után, megnyugtatott. Elmagyarázta, hogy a hiedelemmel ellentétben ez nem veszélyes szerkezet, hiszen nincsen benne penge. Két kis kalapács, valamint őrlőgyűrűk zúzzák péppé a maradékokat.

Tehát ha beleejtek valamit, nincs baj, hiszen leáll a készülék, és áramtalanítás után kézzel könnyen kivehető a gyomrába pottyant tárgy.
Az általam választott BLANCO daráló immár több éve kifogástalanul működik. Nagy előnye a fentebb elhangzottakon felül, hogy szinte semmilyen karbantartást sem igényel az általános tisztításon túl, amit a konyhai mosogatóban és lefolyóban is el kell végeznünk rendszeresen.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.