facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan válasszunk mosószert?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Folyadék vagy por?

Azt vettem észre, hogy hűek vagyunk az általunk választott mosószerhez. Néhány ismerősöm az használja, amit az édesanyjától látott, mások a reklámok alapján vásárolnak, és kitartanak a választott mosószer mellett. Olvastam egy angol statisztikát, ahol a vásárlók 52%-a a folteltávolító képesség alapján és 48% pedig az illata alapján dönt a mosószer vásárláskor. Szerintem nálunk, idehaza az ár is nagymértékben befolyásolja a döntésünket.

A lényeg, hogy olyat vegyünk, ami a családi költségvetés, a tisztítási igények is megfelel az illat mellett. Szerencsére egyre többen odafigyelünk a környezetünk védelmére is, így a bio mosószerek is feltűntek, egyre népszerűbbek.

Folyékony mosószer

Általános célú mosószerek között vannak folyékony és por alakban kaphatóak. Mindegyik mosószerrel tiszta ruhái lehetnek. Azonban a folyékony mosószerek különösen hatékonyak a zsíros, olajos foltok esetén, és előkezelő, folteltávolítóként is könnyedén használhatóak.
A leggyakoribb probléma a folyékony mosószer túladagolásából lehet, hiszen az a mosógépet is károsíthatja, és pazarlás is. Szerencsére már vannak olyan mosógépek, melyek önállóan adagolják a mosószert, így nincs túladagolás. Ismerje meg Bosch WAT28691 elöltöltős mosógépet , amely i-Dos funkciója mellett rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

Por állagú mosószerek

A porított mosószerek általában olcsóbbak. Ezek a leghatékonyabbak a sárfoltok és földi piszkok ellen. Probléma akkor van velük, ha hideg vízben akar mosni, mert nem oldódnak könnyedén, így a hatékonyságuk is csökken. Arról nem is beszélve, hogy emiatt rajta marad a ruhán, így az allergiát okozhat. Amennyiben mégis szeretné hideg vízben használni, előtte forró vízben oldja fel és úgy adagolja, mint a folyékony mosószert.

Tehát gondolja végig, hogy milyen foltokra számíthat, és milyen vízhőmérséklettel szeretne mosni. Az erre vonatkozó mosógép használati leírást bármelyik mosószer választásnál olvassa el, nehogy túladagolja azt, mert akkor sokkal hamarabb tönkre mehet a mosógép.

Vajon az ár befolyásolja a mosószer minőségét?

Az ár nem mindig a legjobb mutatója a mosószer minőségének. Az összetevőkből következtethetünk a hatékonyságra és nem az árból. Minél több felületaktív anyagot tartalmaz, amely segíti a foltok eltávolítását, annál jobb a mosószer.

A vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a Persil és a Tide a legjobb teljesítményre képes mosószerek, érdekes, hogy a Domol (Rossman saját márka) és a Spendlid (Spar) hasonlóan jó eredményt ért el. Ezek tehát nagyon jó mosószerek, azonban drágák.

Az Ariel, a Bonux, és a Denk mit (DM) középkategóriás mosószerek. Jól műkődnek normál foltoknál általános hőmérsékleten.

És végül a Cora, Winny, S-Budget poralapú mosószerek, nem tudtak jeleskedni a folteltávolításban, de egy izzadt ruhára kimosására tökéletesek.

Fontos megemlítenem, hogy bár a reklámok szerint a tisztítószerek "intelligensek", nagy mennyiségben tartalmaznak káros kémiai összetevőket: felületaktív anyagokat, kémiai fehérítőket, vízlágyítót, fertőtlenítőszereket, illatanyagokat, amelyek jelentős mértékben szennyezik az élővizeket. Mivel a bőrünk a legkevésbé sem alkalmazkodott ezekhez, így ekcémát, allergiát okoznak a vegyszerrel kezelt ruha-, és ágyneműk.

Kisbabáknál semmiképp sem ajánlom a szintetikus mosószereket, válogasson inkább a természetre se káros, ősanyáink által is használt mosószódát, kosódiót, szódabikarbónát melyek a természetben 3 nap alatt lebomlanak.

A legjobb megoldás pedig azon mosógépek jelentik,  melyek folttisztítással rendelkeznek. A mosógép automatikusan felismeri a foltot, és extra folttisztító használata nélkül tudja eltávolítani. Ilyen mosógép a Bosch WAY32891EU Elöltöltős mosógép.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA