facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan válasszunk mosó-szárítógépet

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Hogyan lehet megvásárolni a legjobb mosó-szárítógépet?

Ez az útmutató végigviszi Önt is az úton,  melynek a végén Ön ki tudja választani a legjobb mosó-szárítógépet az otthonába.

Mielőtt belemegyek a részletekbe, szeretném leszögezni, hogy amikor nem tudunk kint szárítani, akkor nagyon hasznos egy szárítógép. Nem kell kerülgetni a szárító állványt, a kipárolgó víz a ruhából nem a falakon csapódik le, ezáltal megelőzhetjük a penészesedést. A szárítógép kiszűri a mosószer maradványokat, így csökkentik az allergiás tűneteket. A mosó-szárítógépet azoknak ajánlom, akiknek kevés helyük van, de szeretnék élvezni a szárítógép pozitív hatásait. A puha és gyűrődésmentes ruhákat, a higiénikus ágyneműkőn keresztül.

Természetesen ezekre a gépekre is ugyan úgy igaz, hogy a minőséget meg kell fizetni, hiszen, két gép műkődése van egy készülékbe tömörítve. 

Mekkora kapacitású mosó-szárítógépet válasszon?

Milyen méretű dobot, mekkora kapacitást kell keresnem? A gép kapacitása arra utal, hogy hány kilogramm száraz ruhát helyezhet el a dobba. A mosó-szárítógépnek mindig két kapacitása van: az egyik az, hogy mennyi ruhát tud mosni egy időben, és egy, hogy mennyit tud szárítani. Mindig nagyobb terhelést tudnak mosni, mint megszárítani. Mosási kapacitás tökéletes megválasztásában segíthet a Mosógép kapacitásáról szóló összefoglalonk.

7 kg-os  8 kg-os 9 kg-os 10 kg-os

Szárítási kapacitás. Ezek mindig kisebbek, mint a gép mosási kapacitása, jellemzően 2,5 kg-tól 8 kg-ig terjednek. Ez azt jelenti, hogy ha megtöltötte a dobot mosáshoz, akkor el kell távolítania a ruhák egy részét, mielőtt a szárítás elkezdődik, vagy a ruhák nem lesznek szárazak.

4 kg-os 5 kg-os  6 kg-os 7 kg-os

Hogyan használható egy mosó-szárítógép?

A következő funkciók választhatók ki a készüléken:

Csak mosás Mosás és szárítás Csak szárítás

Tehát lehet külön is használni a funkciókat, ha éppen nem akar mosni, csak szárítani. Vagy akár fordítva is, ha csak mosásra használná, de szárításra nem.

Mennyibe kerül a használata a mosó-szárítógépnek?

A gazdaságos megoldásért itt az energiacímkét kell figyelnie. A legjobb az „A” kategóriás energiafelhasználás, mely a mosás és a szárítási folyamatra is vonatkozik.

A kategóriás B kategóriás

Hogyan tudom meg a vízhasználatot?

Majdnem minden mosó-szárítógép szárításkor is használ fel vizet. Ezért egy kicsit magasabb a vízfogyasztásuk, mint egy csak mosógépnek. De így is alacsony vízfogyasztással rendelkeznek a régi mosógépekhez képest. A vízfogyasztás az energiacímke tartalmazza, így érdemes az energiacímkét jól átböngészni.

Milyen programjai vannak egy mosó-szárítógépnek?

A három leggyakrabban használt szárítóprogram: a pamut, a műszál és a kímélő.

A programokhoz meg kell adni a kívánt szárazsági erősséget, legyen az extra száraz, szekrényszáraz vagy vasalásnedves. Az legtöbbször a szekrényszáraz szint a megfelelő, hiszen a ruhanemű, el lehet pakolni a ruhásszekrénybe. Nehezen vasalható textíliánál választhatjuk a vasalásnedves opciót, melynél némi nedvességtartalom visszamarad a ruhában, hogy megkönnyítse a vasalást. Extra száraz opciót pedig csak extra vastag pl.: törölközők, köntösök szokás választani.

Milyen centrifugálási sebességre van szükségem?

A mosási ciklus és szárítás előtt jön a centrifugálás. A jó centrifugálás eltávolíthatja a ruházat nedvességének többségét, ami csökkenti azt az időtartamot, ameddig a szárítóprogramoknak meg kell szárítania a ruhaneműt.

1200 fordulatos 1300 fordulatos 1400 fordulatos 1500 fordulatos

Milyen hangos egy mosó-szárító gép?

Attól függ, hova helyezi el a készüléket, fontos, hogy megnézze a zajszintjét. Ez az érték az energia címkén megtalálható. Egy átlagos beszélgetés 60 dB. Ehhez az értékhez tudja hasonlítani a kiválasztott gép hangszintjét.

 

Nem utolsó sorban a döntésben sokat segítenek a hasznos funkciók.

Ellenőrizze a hasznos funkciókat, például a programból visszamaradó idő kijelzőt és a gyermekzárat, hogy megakadályozzák a fiatalokat abban, hogy megváltoztassák a programot. A gyors mosási programok népszerűek és praktikusak, és itt is vannak eco gazdaságos programok, mellyel energiát és vizet is lehet spórolni.

AllergyPlus/ECARF(Európai Központi Allergia Kutatási ) minőségi pecsétjével ellátott, tehát speciálisan az allergiások igényeire kifejlesztett mosó-szárítógép.

HygieneCare: higiéniai mosás-szárítás program, magas hőmérsékletű előkezelés a higiénikus ruhakezelésért.

Ha a gyorsaság számít, vannak pl.: mosás és szárítás 45’ vagy 60 vagy 90’ jelzésű programok. Ezek kis mennyiségű ruhaneműt tudnak mosni és szárítani a jelölt 45-60-90 perc ideje alatt.

A mosó-szárítógépek között is a mosógép részben sok különbség van. Ezekről bővebben olvashat, a Hogyan válasszunk mosógépet c. írásunkban.

Nézze meg kínálatunkban a mosó-szárítógépeket, ide kattintva.

 

Ez a cikk ingyenes, de egy megosztással ajándékozzon meg, ha hasznosnak találta a szakmai írásomat! 

Szuper ajánlat:


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA