facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan takarítson természetesen?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Hegedűs Eszter

Ön hányféle tisztítószert használ? Ön szerint minden felületre más-más vegyszerre van szükség?
Sajnálatos módon elárasztottak minket a drasztikus hatású, a környezetre és az egészségre is kockázatot jelentő vegyszerek. Elég körülnézni a konyhában, a fürdőszobában, a takarítószereink között.

Hányféle flakon sorakozik a polcainkon? És ezek közül hányon szerepel a figyelmeztető jelzés, hogy mérgező? Tudta, hogy mi történik a mérgező anyaggal, miután a csatornába kerül, és milyen hatása lesz ennek a mindennapjainkra?
Tudta, hogy néhány alapvető környezetbarát szerrel szinte minden probléma kezelhető a háztartásban?

Az agyonreklámozott takarító- és tisztítószerekre költött összeg töredékéért saját magunk is készíthetünk környezet- és emberbarát tisztítószereket.

Mik ezek az olcsó szerek, amiket érdemes otthon tartani?

1. Mosószóda (nátrium-karbonát (Na2CO3) lúgos kémhatású
A mosószóda környezetbarát, mert előállítása és használata során sem terheli a környezetet.
Tisztító, zsíroldó és vízlágyító hatása alkalmassá teszi az erősen szennyezett ruhák, felületek tisztítására. Általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Igen kis mennyiség is elegendő belőle. Finom porát ne lélegezzük be.

2. Szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát, NaHCO3)  lúgos kémhatású
Hatásában a mosószódához hasonlít, de annál gyengébben lúgos, vízben jól oldódó fehér por. Jellemzői: Alkoholban oldhatatlan, meleg vízben jól oldódik. A levegőn lassan karbonáttá alakul, tehát a tárolására ügyeljünk. Jobban oldódik vízben, mint a mosószóda, vízlágyító hatása így jobban érvényesül. Felhasználása sokrétű.

3. Nátrium-perkarbonát vagy Folttisztító só  - hipó helyett
Fehér, biológiailag lebomló por fehérítő- és fertőtlenítő szer, fehér ruhák mosásához, erős foltok előkezeléséhez, áztatásához ajánlott.  Fugatisztításra és mosogatógépbe is tökéletes adalék. Mosáskor a mosógépbe helyezzük a mosószódával együtt, kb egy csapott evőkanálnyit. Felmosáshoz, vagy konyhai felületek takarításához is kiváló, erős fertőtlenítő hatása miatt. A penésszel is elbánik.

4. Ecet és/vagy citromsav
Szerves savak, rengeteg mindenre használhatjuk őket a háztartásban: vízkőoldás, zsírtalanítás, ablakpucolás, fertőtlenítés stb. Aki az ecet jellegzetes szagát nem szereti, használhat helyette citromsavat.

5. Mosószappan, gallszappan: a ruhák mosásakor, a foltok kezelésére közvetlenül alkalmazzuk.

6. Illóolajok: háztartási felhasználásra a jolly joker a teafaolaj: fertőtlenítő hatása miatt széleskörűen alkalmazható a takarításban és a tisztításban.

A későbbi bejegyzésekben megmutatom, hogy a fenti szerek használatával hogyan tudja bárki pénztárca- és környezetkímélő módba állítani a háztartását, úgy, hogy közben a hatékonyságban sem kell kompromisszumot kötnie!

Megtanítom Önt, hogy hogyan váltsa ki a mérgező vegyszereket és kímélje egyúttal a családi költségvetést is.
Indulhatunk?
Környezetbarát tisztítószereinket nézze meg webáruházamban!


írta:

Hegedűs Eszter

Hegedűs Eszter a DEJA-VU világ webáruház háziasszonyaHegedűs Eszter Vendégblogger, a DEJA-VU világ webáruház háziasszonya

Szívügyem a természetes életmód, méregmentes szépségápolás és környezetbarát háztartásvezetés. Meggyőződésem, hogy ez egyáltalán nem luxus, hanem szükségszerűség. Vallom, hogy nem kell bedőlni a reklámok üzenetének: egyszerű praktikákkal, megoldásokkal, esetleg már nagyanyáink által is használt módszerekkel is egészséges és boldog életet élhetünk. Tovább...

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA