facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan takarítsunk természetesen? 2. rész: A fürdőszoba

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Hegedűs Eszter

A fürdőszoba az egyik olyan helyiség a lakásban, melynek takarítására kiemelt gondot fordítunk. Különösen igaz ez, ha a WC is ugyanabban a légtérben helyezkedik el, vagy kisgyerek van a családban.

A házi készítményeknek több előnyük is van a boltiakéhoz képest:

  • környezetbarátok, nem terhelik a vizeinket
  • olcsón és egyszerűen elkészíthetőek néhány alapanyagból
  • néhány perc alatt elkészíthetőek, nincs szükség hosszas pepecselésre
  • nem fertőtlenítenek drasztikusan, nem pusztítanak el minden kórokozót- az én szememben ez előny, hiszen a csíramentesség az immunrendszerünk szempontjából egyáltalán nem előnyös.

Lássuk csak, milyen feladatokra milyen környezetbarát megoldásokat javasolok a fürdőszobában?

Zuhanyfalak, zuhanykabin tisztítása:

Kád takarítása A nagyon kemény víz és a szappanmaradékok csúnyává tehetik az üveg és a műanyag zuhanyfalakat. Mi a teendő, hogy ezt elkerüljük?
Mártsunk egy mikroszálas kendőt ecetbe, és mossuk át vele az üvegfalat! Így a legfelső kosz- és vízkőréteg leoldódik. Majd oszlassunk szét a felületen sampont, és hagyjuk néhány percig hatni. Gumilehúzóval töröljük le. Végezetül spricceljünk rá szórófejes flakonból ecetet, majd dörzsöljük szárazra!
Az enyhe vízkőmaradványoknál elegendő lehet csak az ecetet használni.

Szanitertisztítás

  • A boltban kapható 15-20%-os ecet hígítatlanul legtöbbször elegendő a WC, a fürdő és a szaniterek tisztításához, főleg egy egyszerű takarítás során. Az ecet segít eltávolítani a vízkőmaradványokat és a lerakódásokat. Fugatisztításra is alkalmas. A fürdőszobai csempére spriccelős flakonból érdemes felvinni, a WC-be mehet közvetlenül a flakonból. Vigyázzunk, hogy ne szippantsunk a gőzéből mélyet! Körülbelül fél óra hatóidő után öblíthető.
  • Sokan nem szeretik vagy nem bírják az ecet szagát, nekik javaslom a citromsavat. Kevés vízzel hígítva a boltban kapható 15-20%-os ecetnél erősebb sav is keletkezik, tehát rendkívül hatékony, viszont nincs szaga. Vigyázat, savval dolgozunk, használjunk gumikesztyűt! Felületfertőtlenítésre használhatunk alkoholt is, gyógyszertárból.
  • A jól bevált szódabikarbóna-ecet páros fényessé teszi a szanitereket,és segít a fürdőszobai lefolyók elzsírosodását is megelőzni. Érdemes rendszeressé tenni az eljárást, körülbelül havonta. (Szódabikarbóna itt.)

Fugatisztítás

Ha a fenti módszerek nem elegendőek, jöhet a Folttisztító só, vagy más néven : nátrium-perkarbonát. Az alábbi bejegyzésben padlófugákon mutatom meg a hatékonyságát.

A WC-tisztításhoz, fertőtlenítéshez és szagtalanításhoz kapcsolódó öko-megoldásokat a legközelebbi leckében fogom áttekinteni.


írta:

Hegedűs Eszter

Hegedűs Eszter a DEJA-VU világ webáruház háziasszonyaHegedűs Eszter Vendégblogger, a DEJA-VU világ webáruház háziasszonya

Szívügyem a természetes életmód, méregmentes szépségápolás és környezetbarát háztartásvezetés. Meggyőződésem, hogy ez egyáltalán nem luxus, hanem szükségszerűség. Vallom, hogy nem kell bedőlni a reklámok üzenetének: egyszerű praktikákkal, megoldásokkal, esetleg már nagyanyáink által is használt módszerekkel is egészséges és boldog életet élhetünk. Tovább...

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA