facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan takarítsunk természetesen? 1. rész

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Hegedűs Eszter

Koszos edények a konyhában A konyha az lakás egyik olyan része, ahol a háziasszony az otthon töltött idejének nagy részét tölti. Sokféle, elsősorban zsíros szennyeződést kell rendszeresen eltávolítani. Nem mindegy azonban, hogy milyen szereket használunk. Többször felmerül a kérdés: lehet hatékonyan, mégis méregmentesen takarítani?

A válasz egyértelműen igen. Érdemes áttérni a megbízható, olcsó és környezetbarát szerekre, mert hatékonyságban felveszik a versenyt agyonreklámozott társaikkal, árban pedig jóval kedvezőbbek. És ha ez a két szempont igaz, ki akarná magát és családját mérgezni?

Lássuk csak, milyen környezetbarát megoldásokat vannak a konyhában?

Felülettisztítás: a zsíros konyhai szennyeződések eltávolítására

  • az enyhébb szennyeződésekre, le- és felmosásra elegendő lehet az ecetes (esetleg citromecetes) víz szórófejes flakonból a felületre permetezve.
  • 1-2 csepp teafa illóolajjal a fentieket kiegészítve felületfertőtlenítő szert is készíthetünk.
  • nagyon zsíros felületek esetén használjuk a mosószóda zsíroldó erejét: 2 evőkanál mosószóda+meleg víz= szórófejes flakonba, összerázni, és máris használható. Fontos: vízzel le kell mosni, ugyanis foltos maradhat a felület. Érzékeny felületek esetén (márvány) előzetes próba javasolt!

Tűzhelyre ráégett szennyeződések eltávolítása:

Ha kifutott valami a tűzhelyre, egyszerű házi szerekkel gyorsan kezelhetjük a helyzetet:

  • gyorsan tegyünk szódabikarbónát rá, hagyjuk hatni, majd töröljük le. Ha nehezen jön le, ecettel segíthetünk.
  • szórjunk rá mosószódát, majd meleg vízzel mossuk le.

Folttisztítás, leégett edények:

  • 2-3 dl vízhez 1 evőkanál szódabikarbónát vagy mosószódát tegyünk, néhány percig forraljuk, majd kihűlés után alaposan kiöblítjük.
  • A szódabikarbóna és ecet párosítás is tökéletes megoldást nyújthat. Ez a kombináció súrolószerként, a rozsdamentes edények csillogásának megőrzéséhes is megfelelő.

Lefolyó elzsírosodása elleni kezelés:

Hogy megelőzzük a lefolyók elzsírosodása miatti eldugulást, érdemes havonta egyszer az alábbi kezelést elvégezni:
2-3 evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba teszünk, majd leöntjük 0,5-1 dl ecettel. Hagyjuk kipezsegni, ha a pezsgés abbahagyott, 2-3 liter forró vízzel leöblítjük.

Ma már nagyon sok háztartásban alapfelszerelés a mosogatógép. Környezet-  és pénztárcabarát megoldások itt is adódnak.

Mosogatógép por házilag:

A fenti mennyiségeket összekeverjük, jól záródó dobozban tároljuk. Mosogatásonként 1-2 evőkanállal teszünk a mosogatógép mosószer-adagolójába.

Mosogatógép öblítőtartályába:

  • ecet, hígítatlanul
  • ecet+ alkohol keveréke (mindig frissen készítsük, mert az alkoholból ecet lesz hamar), arányok: 2,5dl 20%os ecet + 3 evőkanál 70%os alkohol = 0,5 literre hígítjuk vízzel.

Ha érdeklik Önt a környezetbarát háztartási és szépségápolási praktikák, kövesse rendszeresen frissülő blogomat itt: DEJA-VU világ blog

 


írta:

Hegedűs Eszter

Hegedűs Eszter a DEJA-VU világ webáruház háziasszonyaHegedűs Eszter Vendégblogger, a DEJA-VU világ webáruház háziasszonya

Szívügyem a természetes életmód, méregmentes szépségápolás és környezetbarát háztartásvezetés. Meggyőződésem, hogy ez egyáltalán nem luxus, hanem szükségszerűség. Vallom, hogy nem kell bedőlni a reklámok üzenetének: egyszerű praktikákkal, megoldásokkal, esetleg már nagyanyáink által is használt módszerekkel is egészséges és boldog életet élhetünk. Tovább...

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA