Hogyan növelheti a páraelszívó hatékonyságát?

páraelszívó hatékonyságának nővelése

Hogyan növelheti a páraelszívó hatékonyságát?

Olvassa el, hogy növelheti a páraelszívó teljesítményét!

5 tipp a páraelszívó hatékonyságának növeléséért

Úgy érzi, hogy hiába használja a páraelszívót, mégis terjeng a szag illetve pára az otthonában? Szeretne javítani a páraelszívó teljesítményét?

Olvassa el öt tippünket, amelyek segítenek növelni a páraelszívó teljesítményét.

1. Mielőtt elkezd főzni, kapcsolja be a páraelszívót.

Ez egy kiváló tipp, amelyet az emberek gyakran figyelmen kívül hagynak! Mielőtt elkezdené a zöldségek mosását és a burgonya hámozását, kapcsolja be a páraelszívót a legalacsonyabb sebességre. Ez segíteni fogja a konyhai levegő áramlását. Amikor elkezdi a főzést, a légáramlás már mozog, és nem kell aktiválnia a nagyobb sebességet. Nem mellékesen ez energiabarát megoldás is.

2. Győződjön meg róla, hogy a zsírszűrők tiszták.

páraelszívó zsírszűrő

A zsírszűrők a páraelszívó alján helyezkednek el, ahol a zsírok többségét elkapják. Természetesen a szűrők hatékonyabban működnek, ha a lyukakat tiszták, és nincsenek eltömődve. Jó hír, hogy a zsírszűrők többsége tisztítható mosogatógépben, így ez egy nagyon könnyed feladat.

3. Cserélje ki a szénszűrőket is.

Sok páraelszívó tartalmaz szénszűrőket. Ezeket a zsírszűrők mögött vagy a motorháztetőnél találja. Mielőtt nekiáll, tekintse meg a használati útmutatót. Így egyedül is ki tudja cserélni rendszeresen a szénszűrőket.

4. Vessen egy pillantást arra, hogy milyen típusú csővezetékeket használ.

Az alkalmazott csővezeték hatása befolyásolja a főzőlap teljesítményét. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő méretű csatornát (átmérőt) használja. Ellenőrizze, hogy nincs-e szűkítő - ez csökkenti a páraelszívó sebességet (ezt befolyásolja a csővezeték hossza és a kanyarok mennyisége is). Lehetséges-e megváltoztatni a csatornarendet a páraelszívó hatékonyságának fokozására?

5. A főzés befejezése után hagyja bekapcsolva a páraleszívót.

Jó ötlet a páraelszívót rövid ideig bekapcsolva hagyni a főzés befejezése után . Ez segít eltávolítani a maradék szagokat a konyhában. Bizonyos készülékeknek van egy időzítője, amely automatikusan kikapcsolja a készüléket meghatározott idő elteltével.

Remélem hasznos információkkal szolgáltam, hogy hatékonyan használja a páraelszívóját.

Ajánlom figyelmébe az Elica páraelszívókat, amely már 1970 óta gyárt páraelszívókat. Megbízható minőségben, kiváló anyagokkal és kreatív megoldásokkat visz örömet a főzni szerető emberek életébe.

Tekintse meg teljes páraelszívó kínálatunkat!

Tudjon meg többet a páraelszívókról:

Páraelszívóval a friss és nem a hideg levegőért!

Kemény dolog a tökéletes páraelszívó, szagelszívó megtalálása.

Mi a különbség a kivezetéses és a keringtetéses páraelszívó között?

2018-as kedvenc Elica páraelszivók

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Szept 10.