Érdemes a régi csaptelepet megtartani?

Higiénikus csaptelep

Érdemes a régi csaptelepet megtartani?

Ahol gyermek születik, ott előtérbe kerül a higiénia és biztonság. Ez nálunk is így történt. Mielőtt a gyermek elkezd mászni négykézláb, illik végigjárni az otthonunk, és a balesetveszélyes helyzeteket megelőzni. Ez meg is történt.

Vettünk ajtózárókat, hűtő zárat, a konnektorokba dugót, nehogy megrázza a kicsit az áram. Megvettük a fertőtlenítős mosogatógépet, és elvitettem tisztítóba a szőnyegeket is. Teljes nyugodtsággal vártuk a babánk mászását.
És szerencsénkre - amit akkor nem így gondoltunk – elkezdett csöpögni a csap a konyhában. Hívtunk egy vízvezeték szerelőt, és azt hittük ő majd megoldja a problémát.

Igen ám, de kiderült, hogy az előző lakó valami nagyon gagyi csapot vett, és szerelt be a konyhánkba, ami tele lehet káros anyagokkal. Mivel ismeretlen messzi tájakon készült a csaptelep, így nem volt bizonyítható, hogy a forró víz hatására, nem oldódnak-e ki belőle különböző periódusos rendszerben található anyagok.


Így egy nagyobb beruházásra került sor. Megbízható forrásból, higiénikus és káros anyagtól mentes csaptelep vásárlása kezdődött meg. Találtam egy gyártót, aki felhívta a figyelmünket többek között ezekre a tulajdonságokra is, a Blanco márkában. Óriási választék van színben és stílusban is, és mi is hamar megtaláltuk az ideálisat, melyet könnyedén épített be a szerelő.


Most már tényleg biztonságban lehet a babánk, és ha már nem kell speciális babavizet adni neki, a Duna vízét is élvezheti higiénikusan.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.