Veszélyben van a családja a baktériumlevestől?

feketeleves

Veszélyben van a családja?

Az alacsony hőfokon vagy a kímélő programon való mosás tényleg káros lehet az egészségre? Kisbabáknak kell fertőtlenítő funkció?

Elképesztő, amit találtam! Mosás után szennyezettebb a ruhám, mint előtte? A gyermekek és a plüssállatok vannak a legnagyobb veszélyben!

Képzeljék el, hogy mi derült ki! 

Dr. Lisa Ackerley (25 éve a közegészségüggyel és a fogyasztói higiéniával foglalkozik Angliában) felhívja a figyelmet arra, hogy az alacsony 30-40o C fokon való mosást akár baktériumlevesnek is hívhatnánk.

Angliában összehasonlították alacsony hőmérsékleten kimosott ruhákat a szennyes tartó tartalmával . Az eredmény azt lett, hogy a kimosott ruhák csupán 14 százalékkal kevesebb kórokozót tartalmaznak, mint a koszos társaik. És ami a legrosszabb, az is kiderült, hogy a ruhák negyede olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek a székletünkkel állnak kapcsolatban.

Ezután, kipróbálták a brit szakértők, hogy gyerekruhákat és ágyneműket mostak ki pl. plüss állatokkal 40oC fokon. A MEGDÖBBENTŐ eredmény, hogy a kimosott plüssállatokon találtak rengeteg székletből származó baktériumot, és természetesen a legtöbbet pedig a kisgyermekek alsóneműin.

Tehát az alacsony mosási hőmérséklet kedvez a baktériumok szaporodásának és terjedésének, és csak baktériumlevest „főzünk” a mosógépben!

De mit tehetünk? Mindig 60 vagy a feletti hőfokot válasszunk? Nézzünk néhány jó tanácsot:

1/ Havonta egyszer futtassuk a mosógépet ruha nélkül 90 °C fokon, hogy elpusztuljanak a kórokozók.

2/ Válogassuk szét a ruháinkat, az ágyneműt, az alsónadrágot és a zoknikat ne mossuk össze a törölközővel, főleg ne az arcunkkal érintkező ruhaneműkkel.

3/ Ne csukja be a gép ajtaját azonnal a mosás után. Hagyja a levegőn, hadd szellőzzön, ezzel is csökkenti a baktériumok szaporodását a készülék belsejében.

4/ Rendszeresen tisztítsa meg a mosógép ajtaján lévő tömítéseket és a mosószeres fiókot.

5/ Mosson kezet alaposan, ha ruhát válogatott, vagy erősen szennyezettebb ruhaneműhez ért.

6/ Válasszon olyan mosógépet amelynek van sterilizáló funkciója, így mindig higiénikus és tiszta mosógépe lehet. (Nézzen meg egy ilyen mosógépet a Gorenje 8544N/i elöltöltös mosógép)


További megoldásos: használjon szárítógépet, hiszen a magas hőmérsékleten szárítás fertőtleníti, csíramenetesíti a szöveteket.

A régi penészes vagy rozsdás mosógépeket már hiába takarítja.

Ha régi rozsdás vagy penészes a mosógépe nincs mese, mindenképpen cserélni kell!!!

A mai világban már olyan mosógépeket gyártanak, melyek magas hőmérsékleten (60oC) fokon is energiabarát felhasználásúak és a vízfogyasztásuk is töredéke a régi gépeknek. Ha nálunk vásárol, az onlinePénztárcájába is kap elkölthető forintokat.

Nézze meg kínálatunkat:Mosógépek

Vagy hívja fel szakértőinket és tudjon meg többet. Elérhetőségeink

Figyelmébe ajánlom ezt az árbarát és vásárlóink körében legnépszerűbb alacsony áram és vízfogyasztású felültöltős mosógépet: Whirlpool AWE 66610 

Illetve ezt a szuper 8 kg ruhatöltettel bíró extra alacsony energiafogyasztású allergiásoknak is tökéletes Bosch mosógépet. Bosch WAT24440BY Elöltöltős mosógép 

Tudjon meg többet:

Mivel tud többet egy okos háztartási gép?

Ön hány fokon szokta mosni?

Így használja mosógépét...

Hogyan válasszunk mosógépet?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.