facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Így spóroltuk meg egy Porsche árát 1 év alatt, energiatakarékos hűtőkkel

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Szöget ütött a fejemben, mivel mindenhol az energiatakarékosságról hallani, hogy az Online Márkabolt vajon mennyi áramfelhasználástól és szén-dioxidtól (CO2) mentette meg a bolygót ebben a félévben csak a hűtő eladásaiból?

Cégünk a háztartási gépeket online árusító webáruházak (akiknek nincs fizikális boltja) között a legnagyobb Magyarországon.

Hirt Gábor az Online Márkabolt háztartási gép szakértője, készségesen válaszolt a kérdéseimre és összegyűjtötte az általam kért adatokat.

Számítsuk ki, a 2000-ben értékesített hűtőszekrények és a 2017-ben értékesített készülékek közötti fogyasztási különbségeket!

Vegyünk alapul egy 2000-ben vásárolt fagyasztós hűtőszekrényt. Nézzük meg az energiafogyasztását és a szén-dioxid kibocsátását egy év alatt.  Segítségül hívtam az energiakalkulátor.hu oldalt, amely egy átlag adattal szolgál.

Kiderült, hogy egy 2000-ben vásárolt, felső fagyasztóval ellátott kétajtós hűtőszekrény átlagosan 552,04 kWh energiát fogyaszt és 513,4 kg  CO2-t termel a levegőnkbe évente.

Gábor elmondta, hogy az Online Márkabolt 2017 első 7 hónapjában kb. 2600 hűtőszekrényt értékesített, melyek mind A+ vagy annál jobb energia besorolással bírnak. Ez azt jelenti, hogy nagyon kedvező az energia felhasználásuk, és kevesebb áram számlát fizetnek a tulajdonosok, illetve védjük vele a környezetünket. Az eladott gépek 75%-nál a régi hűtőt cserélték le. Tehát kb. fél év alatt közel 2000 család az, aki a márkaboltban jobbra cseréli a régi hűtőszekrényét.

Nézzük meg ez pontosan mennyivel kevebb energiafelhasználást és CO2 kibocsátást eredményez

A kalkulátor szerint, a 2017-ben vásárolt új gépek 199,5 kWh energiát fogyasztanak éves szinten és 185.54 kg CO2-t engednek a levegőnkbe.

A cserével hűtőszekrényenként 513,4kg-185,54kg=327,86 kg szén-dioxiddal kevesebb kerül a légkörbe.

Minden egyes lecserélt gépnél 552,04kWh-199,5kWh=352,54 kWh áramot spórolunk meg.

Amennyiben az Online Márkaboltban vásárolt 2600 hűtőszekrény ¾-ét cserélték egy régi géppel, azaz kb. 2000 db gépet, és ezt felszorozzuk a 352,54 kWh különbséggel, az évente 705 080 kWh megspórolt energiát jelent! Ha ezt 40 Ft-os átlagdíjjal számoljuk az több mint 28 millió Ft évente!

A szén-dioxid kibocsátás is csodás számokat mutat. 2000 db új gép x 327,86kg CO2 = 655 720 kg szén-dioxid nem került a levegőbe egy év alatt! Ennyivel kevesebbet állítanak elő az új gépek a régiekhez képest. Tovább fokozhatnám a CO2 kibocsátást még azzal, hogy az áram előállításánál is keletkezik, ezért amennyiben kevesebb áramot használunk, akkor a CO2 kibocsátást is csökkentjük.

Szerintem ezek csodás eredmények

Az Online Márkabolt vásárlói érték el ezeket a számokat, és ez csak 1 webáruház fél éves hűtőszekrény eladási adatai alapján lett számolva. Itt már nem kérdés, hogy érdemes-e lecserélni a háztartási gépeinket modernre.

Gábor elmondta, hogy hűtőgép választásban az első általában a méret, és nagyon fontos odafigyelni az energiaosztályra, minél jobb a besorolása annál gazdaságosabban működtethetőek és annál kevésbé károsak a környezetre.

A lényeg, hogy könnyítsük meg életünket a háztartási gépeinkkel, de közben védjük bolygónkat is!

Amennyiben Ön is hűtőszekrény vásárlása előtt áll olvassa el választási segédletemet vagy halgassa meg Hirt Gábor tanácsait az alábbi videóban.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA