facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Cipőmosás nem ördöngösség

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Egy igazán jó sport/futócipő szinte nélkülözhetetlen az életünkben. Elég költséges dolog egy minőségi cipő megvásárlása, de az egészségünk érdekében nagyon fontos. Egy ortopédiailag helytelen, vagy rossz anyagú cipő akár elváltozást, lábfájást vagy gombásodást is okozhat. Aki sportol az biztosan ad magára és fontos neki a higiénia is. Így most szeretném megosztani a cipőmosás fortélyait, amit én is mindig alkalmazok.

Először is bőr, vagy műbőr cipőt nem mosunk mosógépben.

A sportcipőnket kimoshatjuk mosógépben, ha van benne sport program. A Bosch szuper gépeket gyárt sport funkcióval. Nézze meg: Bosch WAT24360BY Elöltöltős mosógép vagy Bosch WAT28660BY Elöltöltős mosógép


Jó tanácsok mosógépben való cipőmosáshoz:

A cipőt a mosógépben érdemes mosózsákba, tornazsákba vagy régi kiszuperált kispárnahuzatba tenni, mert így tudjuk kímélni a gépet és a cipőt egyaránt.

A cipőfűzőket érdemes kiszedni és a zsákba a cipő mellé tenni. Ne dobjuk be csak úgy a dobba, mert a centrifugálásnál beakadhat a dob réseibe.

A talpbetétet is távolítsuk el, de ne feledjük berakni a mosógépbe, hiszen az a legizzadtabb, és legbüdösebb része a cipőnek!

Érdemes több pár csukát betenni egyszerre, - a gép kapacitásától függően- mert akkor nem hánykolódik annyit a dobban, és nem pazaroljuk az értékes vizet, és energiát.

Kevés mosószer is elég, és az öblítőt akár el is hagyhatjuk, helyette tegyünk ecetet, melynek illata hamar elillan, azonban fertőtlenítő hatású.

Csak alacsony hőfokon szabad mosni, mert a kötőanyagok, a talp (habból van sok esetben) nem bírják a meleget. Így hideg vizes program, vagy maximum 30 fokra szabad állítani a mosógépet.

Érdemes csökkentett centrifugát választani. Igaz, hogy a száradás kicsit tovább fog tartani, de a cipő egybe marad, és még sokáig használhatjuk.

Végül néhány szó a szárításról:

Jó tanácsok a cipő szárítógépben való mosásához:

Van, olyan szárítógép melyben lehet cipőt szárítani. Ilyenkor fel kell lógatnia cipőt az ajtó belsejéhez, és a legalacsonyabb fokozaton szárítani, mert a meleg levegő tönkreteheti.

A cipőszárítását ajánlott szabad levegőn végezni:

A jó munkához idő kell, és ez itt nagyon igaz. Először is a nyirkos cipőt tömjük ki újságpapírral (a postaládákba bedobott reklám újságok tökéletesek, de semmiképp ne fényes papírt használjunk) és hagyjuk, hogy szép lassan felszívja a nedvességet, és a cipő magától száradjon...
Kalkuláljuk bele, hogy ilyenkor 1-2 napig mosás után nem használjuk!

A tanácsom azonban, hogy csak végszükség esetén, mossuk a cipőinket mosógépben, mert nem erre találták ki őket, és a jótállást is sok esetben elveszítjük, ha kiderül, hogy mosógépben kimostuk a drágáinkat.

Amennyiben, mégis megadta magát a cipő, a Márkásboltban kedvező áron sokféle frankó cipő közöl válogathat.

Vigyázzunk a cipőnkre, mert védi a szervezetünket! Jó mozgást kívánok!


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA