Az energiaosztály fontos a páraelszívóknál?

Az energiaosztály fontos a páraelszívóknál

Az energiaosztály fontos a páraelszívóknál?

...Sajnos a ruhánkból csak úgy árad a kajaszag.

Van a közelben egy csodás kis családias hangulatú étterem. Nagyon szeretek oda járni akár téli estéken, vagy nyári melegben. A szakács házias ízei, a kellemes kiszolgálás, egyszerűen tökéletes. Addig amíg haza nem érek.. mert otthon kezdődik a szellőztetés. Sajnos a ruhánkból csak úgy árad a kajaszag.

A modern mai világban mikor már hiper-szuper páraelszívókat gyártanak, akkor ez az étterem miét nem használja? Így hát felbátorodtam és a következő alkalommal szóvá tettem a pincérnek. A válasza nem volt meglepő, hiszen már többen is jelezték neki és biztosított, hogy már intézkednek. Amióta megoldották ezt a problémát még szívesebben járunk oda romantikus vacsorákat eltölteni.

Azóta otthon is beszereltettem egy páraelszívót és büszkén írom, de hozzánk lehet jönni vacsorára és nem leszünk ételszagúak!

Miután beazonosítottam a páraelszívó kapacitását a lakás, illetve konyhaméretemnek megfelelően, megtaláltam a tökéletes dizájnt, már csak a fogyasztása izgatott, hiszen ez havonta plusz kiadást jelent.
A páraelszívók között is találunk energiazabálókat, melyek nagy energia felhasználású motorral és régi egyszerű égőkkel vannak felszerelve, melyek havi szinten sokba kerülnek.

Fontos tehát, hogy páraelszívó vásárláskor minőségi anyagokból készült, LED fényforrással szerelt alacsony zajszintű, nagy teljesítményű készüléket vásároljunk elérhető áron. Itt is van energiacímke mely tartalmaz minden fontos adatot, hogy Ön jó döntéseket hozzon.

Azonba, fontos, abba is belegondolni, hogy nem nonstop fog működni a páraelszívó, mint pl. egy hűtőszekrény, ezért nem elsődleges szempont hogy a legjobb energia besorolásút, tehát A+++-ost vásároljon. EGY B energiahatékony készülék is gazdaságosan tud működni, ha naponta csak 1-2 órára kapcsolja be. 

A hűtőgépek és a mosógépek vásárlásakor már mindenki automatikusan keresi és az energiacímkét, ami megmutatja a készülék fogyasztását. Különös módon a többi háztartási gép esetében nem kap ekkora hangsúlyt, holott súlyos ezer forintokat lehet spórolni havonta.

Érdemes a nagyszerű design mellett – ami az Elica páraelszívók esetében rendkívül jól sikerült, és mutatós darabok közül választhatunk – az energiabesorolást is figyelni. A beépíthető, fali és kihúzható Elica páraelszívók között megtalálja a legjobb, azaz A osztályúakat is.

Válogasson rengeteg páraelszívó között az oldalunkon >>>

Olvasson tovább:

Páraelszívóval a friss és nem a hideg levegőért!

Kemény dolog a tökéletes páraelszívó, szagelszívó megtalálása.

Mi a különbség a kivezetéses és a keringtetéses páraelszívó között?

2018-as kedvenc Elica páraelszivók

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.