Az új hűtőre is oda kell figyelni! De hogyan?

új hűtő büdös, vizes

Az új hűtőre is oda kell figyelni. De hogyan?

Áll a víz a hűtőszekrényben? Büdős van a hűtőszekrény körül? Megmondom mi a megoldás.

Szerencsére az új hűtőknél nem kell havonta leolvasztani és az antibakteriális szűrőknek köszönhetően takarítani is ritkábban kell őket.
Igen, ám de azért az új készülékeknél, a legmodernebb technológiáknál is oda kell figyelni, és vannak olyan esetek mikor karbantartást kell végeznünk.
Szerencsére nem kell szerelőt hívni, mert mi is 1 perc alatt megoldhatjuk ezeket a problémákat.

Víz van a hűtőszekrényben?

Szomorúan mesélte a lányom osztálytársának az anyukája, hogy egy drága és minőségi hűtőszekrényt vettek, és mégis összegyűlik a víz a hűtő alján. Nem győzi kitörölni a felgyülemlő párát.
Meg volt nagyon ijedve, de ez csak egy aprócska dugulás jele, ami nagyon könnyedén kezelhető.

Nem kell azonnal elkeseredni, mert 1 perc alatt megoldhatja!

áll a víz a hűtőben

A következő a helyzet:

A hűtő normál terében is keletkezik pára. Ez összegyűlik, a hátfalon lecsorog és a hátfalnál legalul egy kis lukon elfolyik. Azonban ez a rés eltömődhet, így nem tud a víz elfolyni, és azt vesszük észre, hogy a hűtőszekrény aljánál áll a víz.

Teendője:

Fogjon egy vékony kefét, fogpiszkálót, vagy hurkapálciká, és tisztítsa ki a beömlő nyílást, a kis rést ahol elfolyna a víz.

A másik megoldás, hogy ebbe a résbe öntsön egy pár csepp Domestost. Ez végig folyik a csövön, és feloldja a dugulást és 1 órán belül már búcsút inthet az eltömődésnek.

Büdös van a hűtőszekrény körül?

Édesanyámnak egy modern alulfagyasztó hűtőszekrénye van. Mikor legutóbb jártam nála, iszonyú szag lengte be a teret a hűtőszekrény körül.

Kipakoltuk és kimostuk a készüléket, de hiába. Végül elhúztuk a hűtőszekrényt, hátha beszorult egy kisállat és annak van ilyen szaga. De nem.

hűtő párologtató csepptálca

A hűtőszekrény alján a hátánál, van egy tároló fiókocska, amibe az a kondenzvíz folyik, ami nem párolgott el. Ilyenkor ebbe a kis műanyag edénykébe összegyűlik a víz és itt belekerülhet egy légy, vagy penészesedni kezdhet. Ő is így járt, és ez volt a büdös.

Nagyon egyszerűen megoldottuk, mivel simán ki lehet húzni és egy kis Domestossal kifertőtlenítve már olyan volt, mint új korába. A kellemetlen szag azonnal megszűnt.

Böngésszen a Hűtőgép Szalon kínálatában >>>

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Tudjon meg többet a hűtőszekrényekről:

Ne utálja a hűtőjét, hanem válasszon jól

Elromlott a hűtőm, de végül jól jártam... Hogyan is?

Glutén és laktózmentes hűtőszekrény

Csökkentsük az áramszámlánkat

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 04.