A megbízhatóságot keresik a magyarok

Megbízható mosógép

A megbízhatóságot keresik a magyarok!

Néhány hete egy felmérést végeztünk vásárlóink körében, amelyben arra voltunk kíváncsiak, hogyan vélekednek a hivatalos forgalmazóról? Mit várnak el egy webáruháztól?

Mit gondolnak weboldalunkról? A kérdőívet közel 500-an töltötték ki. Közreműködésüket ezúton is szeretnék megköszönni, hiszen nélkülük ez a felmérés nem valósulhatott volna meg.

A kérdőívet kitöltők között két darab 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt is kisorsoltunk. Nyerteseink ezúttal Tóth Krisztina és Dénes Tamás. Gratulálunk!

Mivel a kérdőíves felhívást júliusban küldtük ki - amikor aktuális téma volt a nyaralás -, azt is megkérdeztük tőlük, hova utaznak a nyáron, illetve mennyi időt töltenek nyaralással.
A válaszadók majdnem fele (47%) idén egy hetet töltött nyaralással. Sajnos sokan (19%) vannak, akik 2015-ben egyáltalán nem nyaralnak, mert dolgozniuk kell, vagy anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak. Ami az uticélokat illeti, a legtöbben nem a Balatonon, de Magyarországon töltötték nyári szabadságukat, mindössze 6%-kuk az, aki távolabbi célt tervezett, Európán kívül.
Vásárlóink több mint a felének a Hivatalos forgalmazó megbízhatóságot (59%), gyártói kapcsolatot (16%), garanciát (13%), minőséget (10%) jelent. A hivatalos forgalmazóról a legtöbben márkára, eredetiségre asszociálnak.

Internetes márkaboltként nagyon kíváncsiak voltunk arra, mi a legfontosabb tulajdonság, amivel egy onlineMárkaboltnak rendelkeznie kell. A legtöbben (33%) itt is a megbízhatóságot jelölték meg, ezt követi az órapontos szállítás saját munkatársainkkal (19%). A gyorsaság szintén nem elhanyagolható tényező (15%), ahogy a vásárlóbarát, jó árak sem maradhattak ki a felsorolásból (11%).


Az online vásárlás kockázatos is lehet, hiszen ha nem megbízható helyről vásárolunk, alaposan pórul járunk. Egy háztartási gép vásárlása pedig nem kis anyagi megterhelést jelent, arról nem is beszélve, hogy a vásárló nem látja a gépet, mikor leadja a rendelését. Akkor találkozik vele először, amikor kiszállítjuk az otthonába. Tudjuk, hogy ez is bizonytalanságra adhat okot, ezért speciális szolgáltatásunk, hogy nálunk Ön kicsomagolva megtekintheti a készüléket otthonában, és csak akkor kell fizetnie, ha mindent rendben talált és elégedett a termékkel. Ezen kívül 3 napos cseregarancát és 15 napos visszavásárlási garanciát is biztosítunk.


Internetes vásárlást megelőző tájékozódáskor a legfontosabb elvárás, az átlátható, letisztult weboldal (31%), a jól használható kereső (16%), és a kellően részletes termékleírások (15%).


Épp ezért megdobogtatta szívünket, hogy vásárlóink 66%-a jól átláthatónak tartja a honlapunkat, és csak 2%-uk volt az, aki nehezen tudott eligazodni. Legtöbben (58%) a pontos és részletes termékleírásokat tartották fontosnak, ami számunkra is rendkívül nagy tanulság. A jövőben a termékoldalakon igyekezni fogunk, hogy minél részletesebb adatokat tegyünk közzé a gépeinkről, illetve hogy a műszaki paraméterek mellett energiacímkével, beépítési rajzzal és részletesebb termékfotókkal is segítsük a tájékozódást.

Már régóta terveztetjük, egy Online Magazin elindítását, amely kifejezetten a vásárlóinknak szól olyan témakörökről, amelyek iránt érdeklődnek. Épp ezért első körben megkérdeztük őket, mit tartanak fontosnak, milyen témákról, hírekről olvasnának szívesen.

A válaszok sokat segítettek nekünk abban, hogy megtudjuk, milyen irányba érdemes elindulnunk. Vásárlóink ugyanis megszavazták, hogy magazinunkban a legnagyobb hangsúlyt az új termékekre (37%), és a technológiai innovációkra (33%) helyezzük. A jövőben tehát minden izgalmas újdonságról beszámolunk majd. Ezen kívül a válaszadók 17%-a az akciókat is megjelölte, így természetesen arra is figyelünk majd, hogy azokból se legyen hiány. :)

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 06.