facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

5 jel amikor valószínűleg le kell cserélni a mosogatógépet

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Mosogatógép hibák, melyekre oda kell figyelnie!

1. Az edények nem forróak

A fertőtlenítéshez kb. 70 Celsius fokú víz mindenképp szükséges. Ezért a mosogatógépekben nem ritka ez a hőfok. De ha alacsonyabb vízfokot választunk a mosogatáshoz, akkor is keletkezik a mosogatás során gőz. A program lejárta után ha kinyitja az ajtót, ennek a gőznek ki kell áramolnia. Tehát ha nem forróak az edények, vagy nincs meleg gőz, az meghibásodást jelenthet. Ez sajnos a fűtőtest meghibásodása lehet, amelynek javítása sokszor nem gazdaságos.

2. Látja a rozsdát

Amikor kiemeltük a régi mosogatógépem, a szekrény alján rozsdát találtam. Szerencsém volt, hogy a víz még ne szivárgott, de előbb utóbb ez is megtörtént volna. Ezért ha régebbi gépe van, megy fehér papírtörölközővel nyúljon be a gép alá, és nézze meg, hogy van-e rozsda, vagy nem-e szivárog a víz. Ebben az esetben, mihamarabb cserélni kell a mosogatógépet, mert esély sincs javításra.

Ha rozsda van a mosogatógép belsejében, akkor nézze meg, hogy az utolsó mosogatás alkalmával nem helyezett-e be valami rozsdás edényt, mert lehet, hogy csak az hagyta a nyomot. Ha ez a helyzet, akkor futtasson egy üres ciklust citromsavval. Ez lehozza a rozsdafoltokat. Azonban ha nem ez a helyzet, hanem a műanyag vagy a fém kezd korrodálni, és rozsdát lát, akkor nagyobb javításra vagy teljes kicserélésre van szükség.

3. Az ajtó nem megfelelően rögzül - vagy egyáltalán

Ha az ajtó nem csukódik be megfelelően és biztonságosan, akkor a mosogatógép nem működik. Ezt egyszerűen egy ajtójavítással rendben lehet hozni. Rosszabb esetben ez arra utalhat, hogy a gép szivárgás miatt akad el. Ebben az esetben nagyobb a baj, és a szerelő megmondja, hogy gazdaságos-e javítani a mosogatógépet.

4. Nem ürít megfelelően

Ha a ciklus befejezése után a mosogatógép alján vizet lát, meg kell vizsgálnia. Lehet, hogy probléma van a lefolyóval, vagy eldugult a szűrő.

Először ellenőrizze, hogy az élelmiszer vagy egyéb hulladék törmeléke blokkolja-e a kifolyót (vagy hívjon egy vízvezeték-szerelőt ehhez), és megakadályozza a víz kifolyását a ciklus befejezése után. Ha nincs eldugulva, akkor lehet a szivattyú hibája is. Legtöbb esetben ez javítható gazdaságosan.

5. Nem energia- és víz hatékony.

Bár ez nem feltétlenül olyan sürgős, mint a fentiek, de a készülék energiahatékonysága fontos tényező! Ha a mosogatógép több mint 10 éves, akkor nagy valószínűséggel sok áramot fogyaszt. A modern mosogatógépek 9-10 liter vízzel és csekély árammal működnek, így hamar megtérül a befektetése.

Amennyiben tanácsra van szüksége egy új mosogatógép választással kapcsolatban, szakértőink örömmel segítenek Önnek a megfelelő gép megtalálásában, a +06-1/478-2128-as telefonszámon.

Tekintse meg a mosogatógép kínálatunkat >>>

Az online Márkabolt Magyarország legnagyobb háztartási gép webáruháza, mely már több mint 110 000 elégedett ügyféllel bír. Tartozzon Ön is az elégedett vásárlóin közé!

Olvasson véleményeket rólunk>>>

Amennyiben tetszett a cikk, kérem, hálálja meg egy facebook megosztással.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA